Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg. me, Objavio: I. P. ]

26. 09. 2017. 08:52 >> 08:26
1

KURS RAČUNARA

I penzioneri bi na Fejsbuk

Bjelopoljski penzioneri, nakon nekoliko decenija, vratili su se u školske klupe, ali umjesto sveske i olovke, koriste kompjuter i tastaturu.

U školu računara prijavili su se ili sami ili na nagovor djece i unučadi. Motiv im je svima isti - da nauče nešto novo.

Penzioneri su zadovoljni kursom, kažu da tek sad vide što kompjuteri pružaju, i da su najviše zainteresovani za Fejsbuk, Skajp, pretragu, slanje i prijem pošte...

Inače, pet dana u određenom terminu 30 penzionera je dolazilo na časove. Niko nijednom nije izostao sa besplatne obuke. Pokazali su da se i u trećem dobu mogu pratiti savremeni vidovi komunikacije.

Neki su imali predznanje, dok se većina prvi put sada upoznala sa osnovama korišćenja računara.

Predavač Damira Kalač kazala je da najstariji polaznik ima 80 godina, a najmlađi 55.

"Moram priznati da je gospodin od 80 godina vrlo vičan, ne znam gdje je učio, ali je prvog dana pokazao najbolje predznanje", kazala je Kalač, navodeći da se već interesuju za Fejsbuk i komunikacije.

Vanja Rakonjac, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније