Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2017. 10:37 >> 10:31

APEL BANKE HRANE

Nilevićima najpotrebniji šporet na drva

NVO Banka hrane apeluje na sve koji su u prilici da pomognu sedmočlanoj porodici Nilević. Trenutno im je najpotrebniji šporet na drva.

Banka hrane im je donirala hranu i sredstva za higijenu, ali kako se nalaze u jako teškoj situaciji svaka pomoć je, ističu iz te NVO,  dobro došla.

"Mi smo roditelji petoro maloljetne djece i jedva sastavljamo kraj sa krajem. Živimo od socijalne pomoci koja iznosi 160 eura, a to je dovoljno samo za hranu. Luka, otac i suprug radi privatno za dnevnicu, fizički ali sada nema ni takvog posla. Po struci je automehanicar. Nekada je radio kao vozac, vozio kamion. Molio bi ovim putem za posao", navodi se u saopštenju.

Nilevići kažu da su suočeni sa velikim teškoćama ali trenutno im, kako ističu, najveći problem predstavlja to što nemaju šporet na drva.

"Korisno bi bilo da imaju električni sporet kao i nekoliko kreveta za spavanje. Naime, ova porodica od namještaja ima samo trosjed na kome spava majka sa dvoje djece. Otac i troje djece spavaju na podu, na sunđerima. Jedan od velikih problema ovoj porodici prestavlja i što nemaju kupatilo već koriste poljski WC", kazali su iz te NVO.

Porodica živi u jednoj prostoriji pa iz Banke hrane ukazuju da bi za djecu bilo dragocjeno da se prostor pregradi i da tako imaju barem jednu sobu. Nilevići od ove godine imaju dva đaka pa bi im i prostor za učenje bio koristan.

"Najstari sin Marko je sada u trećem razredu OŠ 'Đoko Prelević'-Ubli. Vasilije je počeo prvi razred iste škole. Putuju kombijem koji finasira opstina Podgorica 5 km. Problem je sinu koji je u prvom razredu što nastava traje od 8 do 10 h a onda čeka do 13 h da ih kombi doveze kući. Škola nam predlaže da im uplaćujemo 20 eura za hranu mjesečno - mi taj novac na žalost nemamo - objašnjava nam Luka", ističu iz Banke hrane.

Rješenje problema siromaštva Nilevići vide u stočarstvu ali novca za nabavku stoke, kažu, nemaju.

Porodici su potrebna i sredstva za pokućstvo ali je i pomoć u obući i odjeći za djecu, dobro došla.

Žiro račun za pomoć je kod Prve banke br 535-0400200941878-91 na ime Luka Nilević.

Svi koji mogu i žele pomoći porodici Nilević od Banke hrane CG mogu dobiti kontakt putem e maila bankahranepg@gmail.com, mob tel +382 69 495 680, ili u inboxu na fb stranici https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније