Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

03. 10. 2017. 16:13 >> 21:47
6

ĐUROVIĆ I VUKČEVIĆ

"Nijesmo u konfliktu interesa"

Članovi Savjeta RTCG, Goran Đurović i Nikola Vukčević demantovali su navode Agencije za sprječavanje korupcije da se nalaze u konfliktu interesa. Đurović je naveo da se privredno društvo "Nature", čiji je osnivač, ne bavi proizvodnjom radio i televizijskog programa, već salate i drugog povrća, a Vukčević naglašava da je iz privrednog subjekta, čiji je bio ovlašćeni predstavnik, izašao 9. avgusta 2013. Reagovanja Đurovića i Vukčevića objavljujemo integralno:

U svom reagovanju, Đurović je saopštio:

"Povodom odluke Agencije za sprečavanje korupcije o kršenju člana 11 i 13 Zakona o sprečavanju korupcije, želim da izjavim sledeće:

Tačno je da sam osnivač u privrednom društvu „Nature“. Doo „Nature“ se ne bavi proizvodnjom radio i televizijskog programa već proizvodnjom zelene salate i drugog povrća pa nema ni govora o konfliktu interesa jer je očigledno da u mom slučaju javni interes nije podređen privatnom. Od 22. septembra 2017. godine nisam na mjestu direktora preduzeća „Nature“. Redovno objavljujem svoj imovinski karton čime pokazujem poštovanje zakona a podatak o mom zapošljenju u doo „Nature“ sam uredno prijavio u svom imovinskom kartonu.

Poštujem u cjelosti Zakon o RTCG na osnovu kojeg sam imenovan za člana Savjeta RTCG ali nisam bio upoznat sa ekstenzivnom odredbom Zakona o sprečavanju korupcije koji dovodi u vezu proizvodnju salate i RTCG. Tokom obavljanja funkcije člana Savjeta RTCG vodio sam se upravo mnogo užim i preciznijim određenjem konflikta interesa koji je utvrđen članom 26 stav 1 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore.

U članu 26 propisano je da članovi Savjeta ne mogu biti „lica koja, kao vlasnici udjela, akcionari, članovi organa upravljanja, članovi nadzornih organa, zaposleni i sl. imaju intersa u pravnim licma koja se bave proizvodnjom radio i televizijskog programa, tako da bi članstvo takvog lica u Savjetu moglo da dovoede do sukoba interesa.“

U Statutu i Odluci o osnivanju ne nalaze se djelatnosti koje imaju bilo kakve veze sa proizvodnjom radio i televizijskog programa. Svi dosadašnji prihodi doo „Nature“ su isključiovo od prodaje poljoprivrednih proizvoda. Kao legalista pozdravljam efikasno postupanje ASK i posvećenost da „anonimne“ prijave riješe u najkraćem roku. Nadam se da će i u ostalim slučajevima raditi svoj posao ovako posvećeno", poručio je Đurović.

Vukčevića, pak, navodi: "Veoma sam iznenađen stvarima koje mi se stavlju na teret, a tiču se dužnosti ovlašćenog predstavnika određenog privrednog subjekta, iz kog sam izašao jos 09. agusta 2013. godine. Sve navedeno je moguće lako provjeriti na sajtu Centralnog registra privrednih subjekata, tako što se ukuca moje ime. Shodno navedenom, odlučno demantujem navode Agencije, da sam u konfliktu interesa povodom člansta u Savjetu RTVCG.

Takođe, kako je usmena rasprava zakazana za 9. oktobar – vrlo me čude navodi o određenim odlukama koje se još nisu ni desile. Shodno navedenom, da li je u pitanju greška koja se lako može uočiti na samom sajtu Centralnog registra privrednih subjekata ili se radi o novim pritiscima na članove Savjeta RTVCG – ostaje da se vidi u danima ispred nas. Svakako, sa zadovoljstvom ću se odazvati pozivu na razgovor koji je zakazala Agencija za sprečavanje korupcije", naveo je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније