Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

04. 10. 2017. 09:56 >> 09:26
5

NAKON ROČIŠTA

Pomirili se Nikšićani i Libijci

U nikšićkom Sudu za prekršaje, prvi put nakon sukoba i tuče ispred jednog noćnog kluba krajem avgusta, sreli su se Nikšićani i studenti vazduhoplovstva iz Libije, na ročištu koje je kratko trajalo i odgođeno za 1. novembar.

 

Razlog odgađanja je krivična prijava koju se Libijci podnijeli nedugo nakon incidenta, ali sudeći po sceni ispred Suda za prekrišaje, i reklo bi se zagrljaja pomirenja između četvorice Nikšićana i stidenata iz Libije, već na narednom suđenju krivična prijava biće povučena.

Advokat Nikšićana, Perko Gluščević, kazao je kratko za portal Onogošt da je zbog pravne procedure krivična prijava ostala do narednog ročišta, ali da vjeruje da će čitava priča ići u pravcu pomirenja.

I iz "Airways Aviation" Akademije, gdje Libijci pohađaju školu, potvrdili su da očekuju da će se čitava priča pozitivno završiti na zadovoljstvo svih strana, te da ćemo o konkretnim koracima biti blagovremeno obaviješteni.

Podsjećamo, Lazar Kekić, Mlađen Ćirković, Slavko Musić i Dragan Bijelić danima su živjeli sa teretom apsolutne osude javnosti zbog napada na libijske studente vazduhoplovstva, koji su u tom trenutku tvrdili da je napad bio vjerski motivisan.

“Nema govora da je to bilo na vjerskoj osnovi. Mi njih stvarno nijesmo vrijeđali. Izašli smo i došlo je do nekog guranja i onda je tu sve počelo. Prije toga smo i igrali sa njima i zezali se”, kazao je ranije Slavko Musić.

Nikšićani su tada poručili da žale zbog sukoba, tvrdeći međutim da motiv tuče ni u kom slučaju nije bio vjerski, te da je uzrok bio zapravo alkohol.

Četvorica Nikšićana tada su se javno izvinila Libijcima zbog neprijatnosti, poručujući im da žele da im pruže ruku pomirenja i da pošalju poruku svima da je Nikšić grad otvoren za sve narode i vjere.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније