Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

05. 10. 2017. 09:42 >> 09:12
1

BOŠKOVIĆ I DEL MONAKO

EU i NATO budućnost regiona

Crna Gora će se zalagati za NATO politiku otvorenih vrata, a samo puna evropska i evroatlantska integracija predstavlja garant pouzdane budućnosti zemalja regiona, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković tokom sastanka sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori, Vinćencom Del Monakom.

Bošković se zahvalio ambasadoru Del Monaku na saradnji i kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Crnoj Gori, naročito u procesu sprovođenja reformi odbrambenog i bezbjednosnog sistema Crne Gore. Bošković vjeruje da će se saradnja značajno unaprijediti kroz zajedničko članstvo u Alijansi.

Bošković je podvukao značaj zajedničkog učešća vojski dvije zemlje u međunarodnim misijama i operacijama, kao i mogućnosti koju italijanska država pruža na polju obrazovanja crnogorskih kadeta na Vojnim akademijama u Republici Italiji, saopšteno je iz Ministarsva odbrane.

Ambasador Del Monako je istakao kontinuiranu posvećenost Republike Italije za razvoj dobrih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, ocijenivši da su regionalna stabilnost i sigurnost na Zapadnom Balkanu od nemjerljivog značaja.

On je naglasio da Crna Gora može poslužiti kao primjer zemljama regiona koje imaju evroatlantske aspiracije.

„Del Monako je okarakterisao veoma uspješnom saradnju koju su dvije zemlje ostvarile na polju odbrane i naglasio da će Republika Italija posvećeno raditi na njenom produbljivanju. On je naveo i da će Republika Italija podržati Crnu Goru u nastojanju da ostvari jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta, pridruživanje zajednici Evropske unije“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su, kako je saopšteno, izrazili punu spremnost za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, kroz implementaciju bilateralnih i multilateralnih projekata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније