Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

07. 10. 2017. 21:14   >>  21:24 17

SNIJEG IZAZVAO PROBLEME

Plav i Gusinje dobili struju

Plav i Gusinje su dobili noćas struju, nakon što su cijeli dan zbog obilnih snijiežnih padavina ti gradovi bili bez električne energije, potvrđeno je za TVCG iz CEDIS-a. Sjever Crne Gore jutros je osvanuo pod snijegom, a prve pahulje pale su u Bijelom Polju, na Žabljaku, u Beranama, Pljevljima, Rožajama, Plavu, Andrijevici, Gusinju, Mojkovcu i Kolašinu.

Najviše snijega palo je na Žabljaku, a u mnogim opštinama na sjeveru došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Najviše snijega palo je na Žabljaku, gdje je u devet sati izmjereno 33 centimetra.

 

Žabljak je jutros i najhladniji crnogorski grad.

Temperatura vazduha u ovom gradu u devet sati bila je 0,2 stepena Celzijusa.

Prve pahulje donijele su i probleme u napajanju električnom energijom.

Kolašini  Andrijevica su i dalje bez struje, a iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema je saopšteno da su njihove ekipe na terenu.

“Uslijed jakog nevremena praćenog sniježnim padavinama i jakim vjetrom, jutros je došlo do problema na elektrodistributivnoj mreži u sjevernom dijelu Crne Gore. Na svim energetskim objektima koji su u prekidu naše ekipe već rade na otklanjanju nastalih problema", saopšteno je iz CEDIS-a.

Zbog snijega, otežano se saobraća na većini putnih pravaca na sjeveru države.

Iz Auto moto saveza Crne Gore su upozorili da se zbog snijega naročito otežano saobraća na dionici Šavnik – Žabljak - Pljevlja.

Prema prognozi meteorologa, snijeg na sjeveru očekuje se do kraja dana, dok će u ostalim djelovima zemlje biti kišovito i prohladno.

Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do 19 stepeni.

Na Fejsbuk stranici CEDIS-a objavljene su fotografije ekipa, koja uprkos hladnom vremenu i sniježnim padavima rade na otklanjanju problema na elektrodistributivnoj mreži.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније