Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 02. 2013. 16:02   >>  16:00 1

REAGOVANJE

Ministarstvo: Preduzimamo sve mjere za ZIKS

Ministarstvo pravde saopštilo da preduzima sve zakonom predviđene mjere da posljedice štrajka osuđenika u ZIKS-u budu što blaže i da se sačuvaju osnovna prava i slobode osuđenika.

Oko 400 zatvorenika ZIKS-a po;elo je štrajk glađu, dok ne bude usvojen novi zakon o amnestiji.

Iz Ministarstva su ukazali da nije u pitanju štrajku glađu, već da jedan broj osuđenika odbija hranu.

Oni su dodali da podržavaju svaku zakonitu inicijativu u cilju da se osuđenici izjednače u svojim pravima.

„Očekivanom amnestijom anulirala bi se okolnost što je zbog proteka izvjesnog vremena od momenta izvršenja krivičnog djela do pravnosnažnosti presude, veliki broj osuđenika bio onemogućen da se prema njemu primijeni istitut amnestije“, kazali su iz Ministarstava.

Oni su podsjetili da je odlučivanje po inicijativi za davanje amnestije u isključivom domenu poslova zakonodavne vlasti, budući da, u skladu sa Ustavom, izvornu nadležnost za davanje amnestije ima Skupština.

Iz Ministarstva pravde su objasnili da je procedura u toku.

„Donošenjem Zakona o amnestiji opravdali bi se razlozi pravičnosti, s tim što bi u predlogu zakona bila definisana i određena ograničenja, te tako suzio krug onih koji bi bili obuhvaćeni amnestijom“, piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније