Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

10. 10. 2017. 15:35 >> 15:05

CUNGU SA AMBASADORIMA

EU da podrži Ulcinj

Predsjednik Opštine Ulcinj, Nazif Cungu, zatražio je od ambasadora zemalja Evropske Unije u Crnoj Gori da tu opštinu podrže logistički i finansijski u cilju realizacije najbitnijih pitanja očuvanja životne sredine, izgradnje infrastrukture i drugih razvojnih projekata.

Cungu je danas primio delegaciju ambasadora zemalja EU, koju je predvodio ambasador EU u Crnoj Gori, Aivo Orav.

"Predsjednik Cungu imao je veoma širok razgovor u vezi aktivnosti i projekata koje opština Ulcinj realizovala i nastavlja da realizuje preko kancelarije za mešunarodne projekte i saradnju u saradnji sa javnim i privatnim subjektima iz zemalja Evropske Unije i regiona. Između ostalog, pozitivno je ocijenjena pomoć koji zemlje članice EU pružaju Ulcinju lobirajući maksimalno za zaštitu prostora, očuvanje životne sredine posebno za slučaj Valdanosa i ulcinjske solane", saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Kako se navodi, na sastanku je bilo riječi i o saradnji i razmjeni iskustava koju opština Ulcinj ima sa gradovima iz zemalja EU, koja, kako je ocijenjeno, uvijek rezultira pozitivnim projektima.

"U tom smislu, opština Ulcinj slijedi pozitivne primjere iz tih gradova a to pokazuje i realizacija infrastrukturnih projekata sa fondovima obezbijeđenim od Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj i njemačkom razvojnom bankom KFW. Od ambasadora je traženo da opštinu Ulcinj podrže logistički i finansijski u cilju realizacije najbitnijih pitanja očuvanja životne sredine, izgradnje infrastrukture i drugih razvojnih projekata", piše u saopštenju.

Razgovarajući o poziciji koju Crna Gora ima u predpristupnom periodu, ambasadori zemalja EU ocijenili da su napori koje lokalna samouprava ulaže u zaštiti životne sredine, realizaciji infrastrukturnih projekata i promociji razvojnih projekata orijentisani u pravom pravcu.

Takođe, kako je saopšteno, na sastanku je bilo riječi i o novom Zakonu o planiranju i izgradnji za kojeg su se strane usaglasile da dodatno centralizuje ovu oblas ostavivši organe lokalne samouprave na jednoj strani.

"Na kraju se ambasador EU u Crnoj Gori zahvalio na gostoprimstvu i kazao predstavnicima opštine da će u budućem periodu nastojiti da dijalozi sa lokalnom samoupravom po raznim pitanjima budu češći sa fokusom na najbitnija pitanja", naveli su iz ulcinjske Opštine.

Tokom posjete Ulcinju, delegacija ambasadora zemalja EU je posjetila ulcinjsku solanu i Valdanos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније