Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

11. 10. 2017. 13:12 >> 12:42

AEM SAOPŠTIO

U CG 201.017 priključaka za RTV

Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (RTV) programa na kraju avgusta iznosio je 201.017, saopštila je Agencija za elektronske medije (AEM).

 

"Na dan 31. avgust 2017. godine, broj priključaka za distribuciju RTV programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom iznosi 201.017. U poređenju sa brojem priključaka na kraju juna, za period od dva mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je uvećan za 3.296 ili 1,67%", navode iz AEM-a.

Na kraju posmatranog perioda, kako se navodi, ukupan broj priključaka je za 3,19% veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno broj priključaka koji se odnose na fizička lica je za 0,76% veći od broja domaćinstava.

"Međutim, podaci o broju priključaka pokazuju da je u Podgorici i nekim primorskim opštinama (Budva, Herceg Novi, Kotor i Tivat) broj priključaka značajno veći od broja domaćinstava, dok je u većem broju opština u sjevernoj regiji broj priključaka oko 60% u odnosu na broj domaćinstava. Na osnovu navedenog se procjenjuje da približno 24.000 domaćinstava (oko 12%) još uvijek koristi samo besplatnu (Free to air) televiziju", saopštio je AEM.

Podsjećaju da je prosječna cijena osnovnog paketa iznosila 10,07 eura, a da je u osnovnom paketu korisnicima bio dostupan, u prosjeku, 71 televizijski kanal.

"Posmatrano u odnosu na ukupan obim pruženih usluga distribucije RTV programa do krajnjih korisnika, tj. ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi ovaj vid usluga, mjesečno u prosjeku, za njih izdvaja 10,35 eura", saopštio je AEM.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније