Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 10. 2017. 15:47 >> 15:19
1

DVIJE RATE ZA 2016/2017

Počela isplata studentskih kredita i stipendija

Počela je isplata dvije preostale rate studentskih kredita i stipendija za talentovane učenike i najbolje studente za školsku 2016/2017 godinu, za koje je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo blizu 363 hiljade eura.

"Za isplatu studentskih kredita obezbijeđena su sredstva u iznosu 289.912,00 eura. Rata studentskog kredita kreće se od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Studentski krediti isplaćuju se prema početnom slovu prezimena studenata u filijalama Hipotekarne banke (A, B, C, Č, Ć, D, Đ, DŽ), Societe generale banke (E, F, G, H, I, J, K, L, LJ) i Atlas banke (M, N, NJ, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž).

"Sredstva su obezbijeđena i za isplatu dvije preostale mjesečne rate stipendija za talentovane učenike i najbolje studente za školsku 2016/2017. godine u iznosu 72.872 eura. Iznos rate stipendije za talentovane učenike je 57 eura, a za najbolje studente 86 eura", navodi se u saopštenju.

Stipendije talentovanim učenicima i najboljim studentima se isplaćuju u filijalama Crnogorske komercijalne banke.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније