Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

12. 10. 2017. 08:54 >> 08:24
1

VIJEĆE MEDICINSKOG

Još bez rješenja za VMŠ

Vijeće Medicinskog fakulteta na jučerašnjoj sjednici nije riješilo ponovo pokrenuto pitanje o realizaciji nastave za brucoše Visoke medicinske škole, jer potrebnu većinu nije dobio nijedan od dva prijedloga - jedan da predavanja treba i dalje da se odvijaju tri dana u Podgorici i dva u Beranama, a drugi da budu u glavnom gradu samo 15 dana po semestru.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Goran Nikolić kazao je za Pobjedu da su novu sjednicu Vijeća zakazali za petak i očekuje da će, ipak, tada biti usvojen novi prijedlog prema kojem će nastava da se odvija u Beranama i samo dijelom u Podgorici.

"Kao dekan to očekujem, ali vidjećemo", rekao je on.

Ukoliko se to desi, pojedini studenti će se, kako su rekli, ispisati sa fakulteta.

Nikolić je bio predsjednik radne grupe koju je formirala nedavno smijenjena rektorka Radmila Vojvodić, a koja je uradila plan prema kojem se nastava odvija dva dana u Beranama, a tri u Podgorici. Iako su se pojedini studenti na prvim predavanjima u Podgorici žalili kako im je teško da isprate tako organizovanu nastavu, Nikolić im je tada poručio da je to plan opterećenja koji je u skladu sa regulativom, te da je subjektivna stvar šta je kome teško ili nije.

"Jednostavno, plan nastave je napravljen i odobren i treba da se poštuje", kazao je tada Nikolić.

Sada, međutim, ima drugačije mišljenje i pojašnjava za Pobjedu da su pribjegli izradi novog prijedloga zato što su od njih to zatražili predstavnici Studentskog parlamenta.

"Prihvatili smo stavove, uvažili i uzeli u razmatranje. Kolegijum dekana Medicinskog fakulteta zajedno je sa Studentskim parlamentom uradio prijedlog da se nastava odvija dvije sedmice u Podgorici. Nema tu nekih drugih izmjena, u suštini se ne razlikuje", rekao je on.

Pošto Ministarstvo prosvjete određenim studentima plaća smještaj, hranu i prevoz tokom boravka u Podgorici, Nikolić kaže da bi, zbog smanjenja izdataka, novi prijedlog takođe bio daleko efikasniji. Plaćaće se, kaže on, samo jedan dolazak i odlazak, a ne svake sedmice, što je sada slučaj.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније