Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

12. 10. 2017. 21:07   >>  13. 10. 2017. 08:31 1

ŠEST OD PETNAEST

Postavljeni stubovi žičare na "Kolašinu 1600"

Danas je postavljeno šest od petnaest stubova žičare šestosjeda na lokaciji "Kolašin 1600", saopštila je Vlada.

                             

"Vrijednost izgradnje četiri kilometra skijaških staza i žičare je 9 miliona eura. U okviru te cijene je i izrada projekta vještačkog osnježivanja. Na lokaciji `Kolašin 1600` planirana je izgradnja turističkog ski rizorta, sa pratećim sadržajima ukupne vrijednosti 20 miliona eura", istakli su.

Pored gradnje žičare u toku je izgradnja puta od lokacije „Kolašin 1450“ i „Kolašin 1600“. Završeni su zemljani radovi, u toku je druga faza. Ukupna vrijednost radova je dva miliona eura. Takođe je u toku gradnja bazne stanice vrijedne 1,5 miliona eura.

Već je izgrađena trafo-stanica „Jezerine“ koja će služiti za snabdijevanje električnom energijom oba kompleksa – „Kolašin 1450“ i „Kolašibn 1600“.

"Zona planinskog centra `Kolašin 1600` se nalazi u južnom dijelu područja Bjelasice na teritoriji opštine Kolašin, površine 27,19 Ha. Bazno naselje planinskog centra sastoji se od zone sa objektima Centralnog naselja sa hotelima, apartmanima, recepcijom i javnim sadržajima, zone zasebnih grupacija sa objektima jednoporodičnih smještajnih jedinica i površina za polazište ski liftova. Zemljište je svojina države Crne Gore. Lokacija je detaljno razrađena prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi i Detaljnom razradom lokaliteta `Kolašin 1600`" objasnili su iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније