Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 10. 2017. 12:31   >>  12:11 3

SDP POZIVA

Javnost da zaštiti pravo na informisanje

Obaveza je cijele slobodne javnosti, da stane u zaštitu ljudi koji se bore da sačuvaju slobodu i pravo građana Crne Gore na informisanje. Ne obaveza prema članovima Savjeta koji tu borbu vode u ime svih građana, već prema sebi, navodi se u reakciji SDP-a, kako se kaže, na "aferu koja se vodi prema članovima Savjeta RTCG".

U saopštenju SDP navodi: "Mjera profesionalnih medija po DPS standardu, je medijsko blato dovučeno iz Srbije koje pokušava da građanima Crne Gore na ekavici objasni kako je potkradanje sopstvenih građana najčistiji oblik patriotizma i da se tako najbolje voli Crna Gora.

U nastojanju da Pink i pokojni Informer predstave medijskim standardom, pomaže im i nekoliko domaćih modifikacija takvog novinarstva.

Na otklonu od prakse da Milan Roćen, DPS-ov nosilac Šojguovog ordena, novinarima diktira pitanja, RTCG bilježi rast gledanosti i rast povjerenja građanja.

Fabrikovanjem afera i napadanjem na članove Savjeta RTCG, DPS pokušava da Javni servis liči na Andriju Nikolića dok postavlja diktirana pitanja. Imitacija vlasnika DPS-a ne smije ponovo biti glavni medijski proizvod te televizije".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније