Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: B.V. ]

13. 10. 2017. 15:33   >>  15:03 2

STUDENTI VMŠ

Zadovoljni odlukom Fakulteta

Studenti Visoke medicinske škole (VMŠ) u Beranama izrazili su zadovoljstvo što je, kako su naveli, Vijeće Medicinskog fakulteta konačno donijelo pravno legitimna odluka koja prekida dosadašnju neizvjesnost studenata.

 

Podsjećamo da je Vijeće Medicinskog fakulteta usvojilo  danas nastavni plan Visoke medicinske škole u Beranama kojim je predviđeno da u semestru dvije sedmice praktična nastava bude održavana u Kliničkom Centru Crne Gore

Studenti smatraju da ta odluka "ide na ruku" njihovim zahjtevima.

"Ovim putem želimo da izrazimo zahvalnost svima koji su nas podržavali od samog početka, krovnoj organizaciji studenata – Studentskom parlamentu, Vladi Crne Gore, ali i novoj upravi Univerziteta Crne Gore. Ovakvom odlukom značajno je olakšano studiranje zbog činjenice da nećemo morati da putujemo u Podgoricu svake sedmice, te riješeno pitanje koje nas je opterećivalo u proteklom periodu", navodi se u saopštenju.

Sada se studenti, kako su dodali, u potpunosti možemo posvetiti svakodnevnim obavezama i kontinuiranom praćenju nastave u Beranama, gdje se i nalazi sjedište našeg studijskog programa.



"Želimo da istaknemo da danas nije stavljena na tačka na cijeli problem, već se u narednom periodu mora riješiti i problem smještaja naših kolega koji dolaze iz gradova koji nijesu na sjeveru naše države. Naime, oni će imati našu podršku u nastojanjima da im se obezbijede adekvatni uslovi studiranja u Beranama. Još jednom želimo da istaknemo da smo zadovoljni ne samo zbog očuvanja studentskog standarda, rješenja koje zadovoljava stroge kriterijume koji su uslov da naša diploma bude kredibilna i vrednovana po završetku studija, već i zbog uvažavanja potreba regionalnog razvoja i činjenice da je neophodno da se sa sjevera ne odlazi, nego da se ostaje i živi u tom dijelu naše države", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније