Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2017. 17:03 >> 16:36
1

ŠEHOVIĆ U BERANAMA I PETNJICI

Univerzitetski centar narednih dana u funkciji

Univerzitetski centar u Beranama narednih dana biće u funkciji, a Ministarstvo prosvjete će pomoći adaptaciju škola i vrtića u Beranama i Petnjici, saopštio je prvi ćovjek tog Vladinog resora, Damir Šehović.

Šehović je danas posjetio opštine Petnjica i Berane.

Na sastancima ministra prosvjete sa predsjednikom Opštine Petnjica, Samirom Agovićem, i direktorima svih petnjičkih škola, zaključeno je da je da će u dijelu petnjičkih škola, sa akcentom na osnovnoj školi "Tucanje", u najskorijem periodu biti započeti radovi na rekonstrukciji objekata, na prvom mjestu fasadne bravarije.

Takođe, biće podržan i dio adaptacije prostorija srednje mješovite škole "Muhamed Adrović", a radiće se i na rekonstrukciji sportske sale osnovne škole “Mahmut Adrović”.

Na sastancima su razmatrani načini unapređenja prevoza učenika i profesora, a dogovoreno je i rješavanje vodosnabdijevanja područnog odjeljenja osnovne škole "Savin Bor".

Sa predstavnicima opštine Petnjica posebno je razgovarano i o objezbjeđenju prostornih kapaciteta za područno odjeljenje predškolske ustanove, sa ciljem povećanja obuhvata djece predškolskim vaspitanjem.

Predsjednik opštine Petnjica naglasio je da opština i Ministarstvo imaju izvanrednu saradnju, kao i da se očekuje da se sa Ministarstvom sporta nađe rješenje za adaptaciju sportske sale.

Nakon sastanka u Beranama, Šehović je naglasio da će se zajedno sa ambasadom SAD raditi na rekonstrukciji krovnog pokrivača vrtića "Radmila Nedić".

Istakao je takođe da će Ministarstvo pomoći niz infrastrukturnih projekata u školama u Beranama, poput učešća u gradnji školskog igrališta područnog odjeljenja Dapsiće osnovne škole "Radomir Mitrović", kao i rekonstrukciji platoa osnovne škole "Vukašin Radunović", prilagođavanju osnovne škole "Vuk Karadžić" pristupu lica sa invaliditetom, te rekonstrukciji osnovne škole u Lubnicama.

Kada je riječ o srednjim školama, kao urgentno je ocijenjeno pitanje kanalizacije u srednjoj medicinskoj školi, a saopšteno je i da je Ministarstvo obezbijedilo 100.000 eura za rekonstrukciju krova u srednjoj stručnoj školi, te da je raspisan tender za radove.

Ministar je izrazio posebno zadovoljstvo privođenjem kraja radova na Univerzitetskom centru u Beranama, koji će u narednim danima biti stavljen u funkciju.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić ocijenio je važnom saradnju u vezi sa obrazovnim potrebama opštine, sa akcentom na adekvatno funkcionisanje područnih odjeljenja škola.

iz Ministarstva je saopšteno da se Šehović tokom posjeta, koje su dio plana obilazaka svih obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori, upoznao sa radom sOŠ „Mahmut Adrović“, „25. maj“, „Tucanje“, „Savin Bor“, „Trpezi“, SMŠ „Muhamed Adrović“, vrtića „Radmila Nedić“, kao i OŠ „Vuk Karadžić, „Vukašin Radunović“, „Radomir Mitrović“, „Polica“, „Donja Ržanica“, „Vukajlo Kukalj“, „Vladislav R. Korać“,  „Lubnice“, te SMŠ „dr Branko Zogović“, “Vukadin Vukadinović“ i gimnazije „Panto Mališić“.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније