Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2017. 21:42   >>  14. 10. 2017. 10:06

PRIBILOVIĆ NAGLASILA

Predlozi će olakšati funkcionisanje opština

Predložena rješenja iz Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi olakšaće funkcionisanje opština i normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou, ocijenjeno je prilikom posjete ministarke javne uprave Suzane Pribilović Herceg Novom i Tivtu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u razgovoru sa lokalnim rukovodstvima, sagovornici Pribilović pohvalili su predložena rješenja u Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi, ističući da ta zakonska rješenja doprinose unapređenju i poboljšanju funkcionisanja lokalne samouprave.

Navodi se da je Pribilović sa predsjednikom opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem, razgovarala o temama koje se tiču funkcionisanja opštine, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, aktuelnim projektima, reformi javne uprave na svim nivoima, ali i sistemu lokalne samouprave.

„Ministarka je istakla da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz Nacrta zakona o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština, i normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou, sa posebnim fokusom na usluge“, kaže se u saopštenju.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Tivat, Snežanom Matijević, razgovarano je o aktuelnim projektima i naporima opštine na obezbjeđivanju stabilnih javnih finansija, kao i o jačanju saradnje sa Ministarstvom.

Pribilović je, kako se navodi, izrazila zadovoljstvo povodom predstavljenih rezultata te opštine na planu realizacije razvojnih projekata.

„Na sastancima je bilo riječi i o drugim temama iz oblasti reforme javne uprave, posebno je potencirano jačanje saradnje u oblasti E-uprave u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se posjeta opštinama realizuje se u okviru redovne komunikacije koju Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније