Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

15. 10. 2017. 11:30   >>  10:59

TOKOM SEZONE

Ulcinj: Rekordna potrošnja struje

Maksimalna popunjenost turističkih kapaciteta u Opštini Ulcinj tokom ovogodišnje glavne turističke sezone uslovila je rekordna opterećenja na mreži koja su pratili problemi u snabdijevanju potrošača električnom energijom, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Glavni inženjer za održavanje nadzemnih vodova u Ulcinju, Zoran Vučetić, kazao je da je to naročito bilo izraženo u prigradskim naseljima Đerane i Štoj, gdje je potrošnja električne energije zbog intenzivne nelegalne gradnje odavno premašila instalisane kapacitete.

“Za to područje ne postoji planska dokumentacija, tako da se ne može dobiti građevinska dozvola za planirane investicije, koja je osnov za svaku gradnju, pa i gradnju trafostanica. Na dozvolu, međutim, ne čekaju građani, pa je tako u ulcinjskoj opštini u proteklom periodu podignuto ili nadograđeno više stotina nelegalnih objekata, što je i uslovilo preopterećenje postojeće infrastrukture”, kazao je Vučetić biltenu CEDIS info.

Vučetić je rekao da je sa svojih desetak ljudi dežurao danonoćno, a često su do duboko u noć radili na zamjeni osigurača koji su pregorijevali zbog opterećenja.

Takođe su se stvorili uslovi za početak gradnje izuzetno važnog infrastrukturnog objekta, TS 35/10KV Novi Ulcinj, koji će znatno poboljšati sigurnost i kvalitet snabdijevanja u Ulcinju.

“U okviru ovog projekta izgradiće se i tri 35kV i sedam desetkilovoltnih kablovskih vodova za uklapanje nove trafostanice u mrežu, a vrijednost investicije je oko dva miliona EUR”, zaključio je Vučetić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније