Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B [ TVCG ]

16. 10. 2017. 15:55   >>  15:23

PROTEST

Traže studentski dom u Beranama

Studenti Visoke medicinske škole, koji su iz Podgorice i juga zemlje okupili su se ispred Medicinskog fakulteta u znak protesta zbog organizovanja nastave u Beranama sa svega dvije sedmice prakse u semestru Podgorici.

Traže dom u kome bi bili smješteni dok su u Beranama kao i olakšice za zaposlene u Podgorici.

Ministar prosvjete prethodne sedmice najavio je otvaranje Univerzitetskog centra za nekoliko dana.

“Mi tražimo dom tj. smještaj u Beranama dok se odvija nastava u Beranama. Nemamo smještaj, a naredni mjesec smo tamo tako da tražimo da nam se otvori što prije, jer nismo u mogućnosti da plaćamo smještaj”, kazala je Ivana Damjanović, studentkinja VMŠ iz Podgorice.

Dekan Medicinskog fakulteta, nije želio da komentariše zahtjeve studenata. Ipak nešto optimističniji je bio ministar prosvjete Damir Šehović prilikom posjete Beranama prethodne sedmice.

Za sada se pet studenata ispisalo sa Visoke medicinske škole zbog nemogućnosti da pohađaju nastavu u Beranama. Preostali se ipak nadaju da će sestvoriti uslovi da nesmetano studiraju za poziv koji su odabrali.

Marija Radulović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније