Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio P.R. [ Mina ]

16. 10. 2017. 21:47 >> 21:15
1

CRVENI KRST

Od januara distribuirali 120 tona pomoći

Crveni krst Crne Gore (CKCG) je od početka godine distribuirao blizu 120 tona pomoći u hrani i higijenskim artiklima, kao i ćebad, školski pribor, pakete za bebe i namještaj, što je podijeljeno socijalno ugroženih porodicama.

CKCG sjutra obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

Iako se organizacija Crvenog krsta u kontinuitetu bavi pružanjem pomoći socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima u Crnoj Gori, oni podsjećaju javnost da postoji veliki broj onih kojima je potrebna pomoć i da bi odgovor na siromaštvo bio kvalitetniji ukoliko bi se svi uključili, u skladu sa mogućnostima i ulogom koju imaju.

„CKCG je od početka 2017. godine distribuirao blizu 120 tona pomoći u hrani i higijenskim artiklima, kao i značajne količine ćebadi, školskog pribora, paketa za bebe, namještaja, što je posredstvom opštinskih organizacija Crvenog krsta podijeljeno za više od 3.000 socijalno ugroženih porodica širom Crne Gore“, piše u saopštenju te organizacije.

Do kraja godine je, dodaje se, planirano održavanje velike sabirne akcije, u kojoj će biti prikupljene i distribuirane dodatne količine pomoći.

„Pored navedenog, podijeljeno je 173 invalidskih kolica, a organizovana su i ljetovanja i ostali vidovi podrške za socijalno najugroženiju djecu i porodice. Podjela polovne obuće i odjeće se kontinuirano vrši u opštinskim organizacijama Crvenog krsta“, navodi se u saopštenju.

Sredstva za distribucije je, kako je saopšteno, obezbijedio CKCG iz sopstvenih rezervi, kroz donacije građana u akcijama prikupljanja pomoći i uz pomoć donatora.

„Naša organizacija obezbjeđuje humanitarnu pomoć i korisnicima kojima je ovaj vid podrške potreban, i kroz redovne programske aktivnosti u okviru brige o starijima, romskoj populaciji, azilantima, beskućnicima i drugim ugroženim grupama“, piše u saopštenju.

Dodaje se da se kompanija Montenomaks C&L i ove godine priključila globalnoj kampanji kompanije FedEx, čiji su ovlašćeni predstavnici za Crnu Goru, i povodom Dana siromaštva je donirala pomoć u vidu hrane i osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice.

Sva donirana pomoć na te načine će, saopšteno je, posredstvom Crvenog krsta, biti proslijeđene onima kojima je najpotrebnija.

„CKCG će i u narednom periodu raditi na pružanju pomoći ugroženim kategorijama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i kroz različite aktivnosti animirati članove zajednice da daju svoj doprinos kako bi kvalitet života ove populacije bio unaprijeđen“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније