Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 10. 2017. 11:39   >>  11:49

POTPISAN UGOVOR

Za jačanje kapaciteta MEP-a 360 hiljada €

Ugovor između Ministarstva evropskih poslova (MEP) Crne Gore, UNDP-ja i Ministarstva vanjskih poslova Norveške kojim počinje sprovođenje dvogodišnjeg projekta jačanja kapaciteta MEP, vrijednog 360 hiljada eura, potpisan je danas u Podgorici.

Ugovor su potpisali ministar ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, stalna predstavnica UNDP-ja Fiona Mekluni i državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Norveške Audun Halvorsen.

Kako se navodi u saopštenju, Pejović je istakao da će u fokusu projekta biti jačanje kapaciteta ministarstva za koordinaciju pregovaračkog procesa, posebno u određenim pregovaračkim poglavljima poput vladavine prava i životne sredine, kao i jačanja sistema koordinacije u dijelu harmonizacije crnogorskog sa zakonodavstvom EU i snaženja koordinacije javnih politika, odnosno strategijskog planiranja.

"Vjerujem da kroz ovaj projekt zaista možemo reći da smo obezbijedili, prije svega bilateralnu saradnju koju Crna Gora ima s Norveškom, ali i s našim partnerima iz UNDP-ja koji će biti sprovodilac projekta, ostvarili dodatnu saradnju, čime još jednom pokazujemo da kroz uspješnu saradnju sa raznim subjektima kao što je Norveška ili Ujedinjene nacije možemo ostvariti svoj strategijski glavni cilj a to je članstvo u EU", poručio je Pejović.

Stalna predstavnica UNDP-ja Fiona Mekluni je poručila da joj je drago što će ta međunarodna institucija sarađivati s Vladom Norveške i dati podršku crnogorskim pregovorima za pristupanje EU kroz jačanje kapaciteta ministarstva.

Ona je iznijela očekivanje da će sprovođenje projekta pomoći ministarstvu da odgovori na nove zahtjeve pregovora o pristupanju u ovoj fazi, posebno u planiranju i koordinaciji javnih politika.

"Mislim da svi imamo isti cilj, a to je da stvorimo odgovorne i pouzdane institucije koje su temelj efikasne Vlade", poručila je Mekluni.

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Norveške Audun Halvorsen je istakao da je Crna Gora dobar partner Norveške i iznio očekivanje da će ovaj projekat doprinijeti izgradnji kapaciteta ministarstva i daljem napretku u pregovorima o pristupanju EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније