Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 10. 2017. 17:09 >> 16:38

CŽI SAOPŠTIO

Bolje stanje u Željeznici, potrebna sistematizacija

Stanje u željeznici se znatno poboljšalo, ali još je potrebno završiti sistematizaciju radnih mjesta, saopštio je Centar za željeznička istraživanja (CŽI).

"Najvažnije je to što su kočnice na svim elektromotornim vozovima podešene i ispravne od strane ovlašćenog remontera `Šinvoz` iz Zrenjanina, koji je snimio dijagrame kočenja, potpisao i ovjerio ispravnost kočnica. Poboljšalo se stanje ispravnosti svih voznih sredstava, znatno je smanjen broj otkazanih vozova, manje je kvarova voznih sredstava u toku vožnje a time se poboljšala redovitost željezničkog saobraćaja. Poradilo se i na poboljšanju higijene na voznim sredsvima", kazali su iz CŽI.

Kako su saopštili, ostala je nepromijenjena organizacija rada u ŽPCG, što je največi problem.

"I dalje najodgovornije i najznačajnije poslove vuče vozova i tehničko preglednih poslova organizuju nekompetentni kadrovi, što se može negativno odraziti na bezbjednost saobraćaja. Vuči vozova još nije omogućeno da neposredno vrši kontrolu kvaliteta opravke EMV jer nema svog KPO (kontrolno-prijemnog organa) kako je to propisano željezničkim propisima kao obavezu vuče vozova. Pomenuto radno mjesto je od vitalnog značaja za bezbjednost prevoza putnika. Najveću opstrukciju za rješavanje tog problema pruža menadžment ŽPCG jer su pojedini kadrovi zadovoljni svojim položajem, zaboravili na odgovornost po pitanju bezbjednosti saobraćaja", istakli su iz te NVO.

Kako su kazali, neracionalno se koriste mašinovođe jer je po sadašnjoj organizaciji u ŽPCG djelatnost vuče neopravdano podijeljena u dva dijela koji međusobno loše sarađuju.

"Za propuste u radu zbog kojih su neopravdano kasnili ili otkazivani vozovi niko nije odgovarao. Svijetla tačka u ŽPCG su prije svega osoblje koje izvršava najznačajnije poslove a to su mašinovođe, pregledači kola, grupa iskusnih radnika na održavanju EMV i CAF vozova među kojima su se istakli nekoliko mladih inžinjera", naglasili su iz CŽI.

Oni apeluju na menadžment ŽPCG da se  pokrenu i  ne zadovoljavaju trenutnim stanjem "koje je postignuto skromnim rezultatima u odnosu na prošli period, već da se aktivnije bave problemom za nastupajući zimski period i da preuzmu bitne korake kako se nebi ponovilo stanje kao prošlogodišnje zime".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније