Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2017. 17:32   >>  18:07 1

KANCELARIJA U PG

Crnogorski INTERPOL jedinstveni primjer

Generalni sekretar INTERPOL-a Jirgen Štok saopštio je da je Crna Gora lider u korišćenju novih servisa te Međunarodne kriminalističko-policijske organizacije. Takođe, Štoko je na današnjem sastanku sa potpredsjednikom Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, Zoranom Pažinom, u okviru njegove zvanične posjete našoj zemlji, kazao da je kancelarija INTERPOL-a u Podgorici jedinstveni primjer među članicama koji koristi sve važne sisteme te globalne platforme za razmjenu informacija.

Pažin je, kako je saopšteno iz Vlade, kazao da je Crna Gora u potpunosti posvećena ispunjavanju ciljeva INTERPOL-a i da smo zahvalni što smo u mogućnosti da koristimo informacione sisteme i baze podataka ove značajne globalne organizacije.

"Osvrćući se na dosadašnje rezultate, potpredsjednik Vlade je kazao da je dovoljan pokazatelj koliko Crna Gora koristi raspoložive sisteme INTERPOL-a taj i što je samo u ovoj godini u Odsjeku za međunarodnu saradnju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova obrađivano skoro 35.000 predmeta, a da je u okviru tih predmeta ostvareno skoro 50.000 komunikacija. Pažin je izrazio punu posvećenost crnogorske Vlade daljem unapređenju saradnje sa ovom globalnom policijskom organizacijom i spremnost Crne Gore da nastavi sa korišćenjem postojećih i novih sistema za razmjenu informacija", navodi se u saopštenju.

Generalni sekretar INTERPOL-a je, između ostalog, podsjetio da je Crna Gora korisnik i novih projekata INTERPOL-a, te izrazio spremnost da takav stepen uključenosti Crne Gore bude omogućen i u sklopu planiranih programa saradnje te međunarodne policijske organizacije.

Štok je posebno pozdravio posvećenost i političku podršku Vlade Crne Gore resornim organima zaduženim za saradnju sa INTERPOL-om.

"Sagovornici su zajednički apostrofirali važnost pune posvećenosti svih država članica INTERPOL-a ispunjavanju postavljenih ciljeva saradnje i jačanja međusobnog povjerenja. Zaključeno je da novi globalni izazovi i bezbjednosne prijetnje iziskuju zajednički odgovor svih država članica, posebno kada su u pitanju borba protiv terorizma i suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa na međunarodnom nivou", piše u Vladinom saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније