Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

18. 10. 2017. 18:21 >> 17:52

ZENKA SA VUKSANOVIĆEM

Savjeti da jačaju ujedinjenost svih nacionalnosti

Cilj formiranja nacionalnih savjeta je da jačaju ujedinjenost svih nacionalnosti u Crnoj Gori, ali i da njeguju i štite identitet svoje zajednice, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka sa predsjednikom Srpskog nacionalnog savjeta Momčilom Vuksanovićem.

"Zenka je naglasio da su reformski procesi u vezi sa jačanjem vladavine prava obuhvatili i oblast unaprijeđenja prava i sloboda manjinskih naroda, te izrazio zadovoljstvo usvanjem Zakona o izmjenama i dopunama zakona o manjinskim pravima i slobodama, u aprilu ove godine", naglasili su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Kako su kazali, unapređivanjem postojećih rješenja Zakon je postavio osnovne pravce reforme Fonda za manjine postavivši u fokus sprječavanje objektivno mogućeg konflikta interesa, te uvođenje dvostepenosti kod odlučivanja o projektima koji se finansiraju iz sredstava Fonda.

"Ministar je izrazio uvjerenje da će, uz usvojena podzakonska akta koja regulišu organizaciju i funkcionisanje ovog institucionalnog mehanizma, predlozi projektnih aktivnosti biti usmjereniji na ono što je važnost i smisao osnivanja ovakvog mehanizma", kazali su iz Ministarstva.

Vuksanović je izrazio zadovoljstvo povodom radnog susreta sa ministrom i konstatovao da je u osnovi svake dobre i uspješne saradnje otvoren dijalog i iskren pristup.

"On je informisao ministra o aktuelnim izazovima sa kojima se suočava ovaj nacionalni savjet, i uputio poziv ministru da posjeti prostorije Srpskog nacionalnog savjeta i upozna se bliže sa radom i djelatnostima istog", saopšteno je.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније