Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

19. 10. 2017. 12:14   >>  13:36 4

NUHODŽIĆ SAOPŠTIO

CG raspisala 270 Interpolovih potjernica

Crna Gora raspisala je 270 Interpolovih potjernica, a devedeset odsto njih su potjernice za crnogorskim državljanima, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, nakon susreta sa generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom.

Nuhodžić je kazao da naša policija ima odličnu saradnju sa Interpolom. “Saglasili smo se da je crnogorska policija u potpunosti posvećena poštovanju interpolovih standarda”, kazao je Nuhodžić.

Ministar je saopštio i da je policija posvećena borbi protiv krijumčarenja ljudi i terorizma, organizovanog kriminala. Kaže i da pravovremena razmjena informacija ima ogroman značaj.

"Crnogorska policija će kao pouzdan partner dodatno intenzivirati saradnju sa Interpolom u pravcu efikasnijeg odgovora na izazove savremenog svijeta koji zahtijevaju zajedničke odgovore", zaključio je Nuhodžić.

Generalni sekretar Intetpola Jirgen Štok rekao je da cijeni doprinos Crne Gore, koja uvijek pokazuje veliko interesovanje da učestvuje u velikim operacijama.

Crna Gora ima najveći broj pretraga u Inteprolovoj baza podataka, o ukradenim automobilima i dokumentima, po broju stanovnika u odnosu na ostale 192 zemlje članice.

''Crna Gora ima značajnu ulogu u borbi protiv savremenih izazova i građani Crne Gore treba da budu ponosni na svoju policiju i Vladu u odnosu na to kako ih štite. U današnjem kompleksnom svijetu prijetnji nijedna država ne može sama da se bori protiv kriminala, Crna Gora je ključni igrač u Interpolovom sistemu ranog upozorenja, što pomaže članicama da obezbijede sigurnost unutar svojih granica'', rekao je generalni sekretar Interpola.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније