Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio P.R. [ Mina ]

22. 10. 2017. 22:10 >> 21:45
7

RADNIK ŽPCG

Minić počinje štrajk glađu

Radnik Željezničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG), Dragomir Minić, počeće sjutra štrajk glađu zbog, kako je saopštio, odnosa rukovodstva ŽPCG prema njemu.

On će, kako je saopštio, štrajk početi u sedam sati u Upravnoj zgradi ŽPCG.

“Nažalost na ovu odluku sam bio prisiljen zbog odnosa rukovodstva ŽPCG prema meni, posebno u vrijeme rukovođenja izvršnog direktora Milojice Zindovića, a njegovi nasljednici su nastavili istim stopama”, naveo je Minić.

Kako je rekao, na taj potez je prisiljen zbog činjenice da već duži vremenski period pokušava da se vratim na radno mjesto Kontrolno prijemnog organa vozova (KPO) sa koga je, kako tvrdi, nezakonito smijenjen i raspoređen na drugo izmišljeno radno mjesto sa znatno manjom zaradom i sve to u vrijeme rukovođenja kompanijom Zindovića.

“Koji je nakon mojih šest godina uspješnog rada odlučio da me ukloni kako bi mogao da u promet puštao neispravne vozove što nije bilo moguće u moje vrijeme obavljanja poslova KPO”, naveo je Minić.

On je pojasnio da je KPO lice sa stručnim ispitom koje je osposobljeno da vrši faznu kontrolu opravki voznih sredstava, ispitivanje ispravnosti istih nakon opravki i ispravne ih predaje za vožnju putničkih vozova.

“Kao čovjek sa preko 40 godina radnog iskustva na željeznici nijesam sebi mogao dozvoliti da svojim postupcima ugrozim život putnika i pričinim materijalnu štetu kompaniji ,zaposlenima i građanima. Međutim, i nakon odlaska Milojice Zindovića desilo se „i poslije Milojice, Milojica“. I nova garnitura izabranih nije našla za shodno da me vrati na radno mjesto sa kojeg sam nezakonito uklonjen”, naveo je Minić.

Kako je rekao, svoju poslušnost prema bivšem rukovodiocu pravdaju navodnim neposjedovanjem odgovarajuće diplome, “što nije tačno, jer ispunjavam sve uslove za angažman na pomenutom radnom mjestu u skladu sa Pravilnikom 646 o stručnoj spremi radnika koji neposredno učestvuju u vršenju željezničkog saobraćaja”.

“Kako svi moji pokušaju da regularnim putem dođem do rješenja problema prisiljen sam da pravdu potražim na ovaj način. I ako sam narušenog zdravlja i gotovo pred penzijom, ne želim da odustanem od nečega što mi pripada te ne želeći da dozvolim putnicima i građanima Crne Gore da njihovi životi vise o koncu odlučio sam se na štrajk kako bih se uz pomoć svih poštenih građana i kolega izborio za svoje pravo”, zaključio je Minić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније