Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

24. 10. 2017. 10:18 >> 09:48

BEZ KROVA NAD GLAVOM

Pomozite porodici Rakonjac

NVO Banka hrane pozvala je društveno odgovorne kompanije i humane pojedince da pomognu petočlanoj porodici Rakonjac iz Danilovgrada.

Domaćinstvo porodice Rakonjac iz Danilovgrada čine roditelji Milena i Milenku, najstarija kćerka Andrea koja ima devet godina i pohađa treći razred i dječaci Vasko koji je prvak, a Vuk ima četri godine.

Milena radi u Državnom Arhivu Crne Gore, kao daktilograf, za platu od 300 eura. Prima 150 eura, jer pola njene plate odlazi na izmirivanje obaveza po osnovu duga za struju i još nekih komunalija.

Milenko je od treće godine bez jednog oka, što je jedan od razloga da teško nađe siguran i stalni posao. I danas je nezaposlen.

„Siromaštvo je zapravo krenulo od toga i dovelo da on postane čovjek na koga se malo može računati. Njegov „pad“ postaje i pad porodice. Njihova najuža porodica se stalno starala da djeca imaju najnužnije“, saopšteno je iz Banke hrane.

U Danilovgradu u ulica Bijelog Pavla br. 6, u prostoru bivšeg SDK, inače predviđenom za rušenje porodica Rakonjac je živjela više od 30 godina.

U toj nemaštini u domu Rakonjaca je 29. septembra izbio požar, najmlađi dječak je nehatom izazvao požar i u zgarište pretvorio njihov krov nad glavom.

„Nadamo se da će državne institucije u ovakvoj situaciji, učiniti sve da porodica Rakonjac dobije krov nad glavom i bude manje obilježena siromaštvom. A, time i na savjesti države jedna porodica manje. Vjerujemo da ni pomoć društveno odgovornih kompanija neće izostati kao ni humanih pojedinaca“, poručuju iz Banke hrane.

Banka hrane je porodici Rakonjac, pomogla donacijom hrane i higijenskih sredstava što je nedovoljno

Svi koji žele i mogu pomoći mogu dobiti od Banke hrane kontakt porodice. Porodici je svaka vrsta pomoći dobrodošla.

Žiro račun za pomoć je kod Invest Banke Montenegro na ime Milene Rakonjac br 545-0000000020908-52 .

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније