Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2017. 10:15 >> 09:44

BOKEŠKI FORUM

Traže opremu za preradu otpada na Lovanji

Bokeški Forum se građanskom inicijativom podržanom sa preko 600 potpisa, obratio nadležnim lokalnim organima Opštine Tivat i Opštine Kotor da se što hitnije riješi problem otpada na teritoriji Lovanje. Traže nabavku opreme za preradu otpada.

Kako su kazali iz te NVO problem se tiče odlaganja i paljenja često i otrovnih materija, koji ozbiljno ugrožavaju i zdravlje i normalno funkcionisanje života.

"Zahtjevamo da se u međusobnoj saradnji pod hitno krene u projekat nabavke opreme za preradu otpadnog materijala", navodi se u saoptenju.

Dok se to ne realizuje, iz "Bokeškog foruma" traže uvođenje 24-očasovnog dežurstva komunalnih policajaca ili drugih službi obezbjeđenja koje će se postarati da se otpad na Lovanji više ne odlaže i ne pali.

"'Bokeški Forum' će u slučaju da ova građanska inicijativa podržana potpisima građana ne bude što skorije sprovedena u dijelo, pokrenuti krivične prijave, kako protiv izvršilaca ovih krivičnih radnji, tako i protiv nadležnih koji nisu učinili ništa da se ovaj klasični primjer nasilja nad životnom sredinom spriječi", ističe se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније