Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

07. 11. 2017. 08:46 >> 08:15
3

U BIJELOM POLJU

Gradiće vrtiće, bazen, obnoviti škole

Od 2017. do 2021. godine opština Bijelo Polje će realizovati 121 projekat ukupne vrijednosti 103 miliona eura od kojih će 15,4 miliona eura obezbijediti lokalna uprava. Preostala sredstva biće obezbijeđena iz budžeta Crne Gore 49,2 miliona, kredita 28,5 miliona, od privatnih investitora 6,4 miliona, donacija 2,6 miliona i Fondova EU 900 hiljada eura. To je predviđeno petogodišnjim strateškim planom razvoja opštine koji je juče usvojen na sjednici Skupštine opštine sa 25 glasova za i tri uzdržana.

Potpredsjednica opštine Nemša Omerhodžić kazala je da su prioritetni projekti: Bjelasica, Đalovića pećina, sa infrastrukturom koja obezbjeđuje razvoj ljetnjeg i zimskog planinskog turizma i poljoprivrede koja podstiče razvoj turizma od ukupne vrijednosti 32 miliona eura.

"Radićemo i na stvaranju uslova za razvoj industrije i usluga realizacijom pet projekata od 2,4 miliona eura od kojih su najvažniji opremanje biznis zona, rekonstrukcija autobuske stanice u Nedakusima i fasadno zatvaranje gradske tržnice", kazala je Omerhodžić.

Za unapređenje socijalne zaštite i zaštite životne sredine predviđeno je 26,7 miliona eura od kojih su najvažniji izgradnja kolektora i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Za poboljšanje vaspitnoobrazovnog sistema biće utrošeno 9,8 miliona eura i to za izgradnju vrtića na Zaimovića livadama, Rasovu i Ravnoj Rijeci, nove školske zgrade OŠ "Dušan Korać" i rekonstrukciju skoro svih objekata osnovnih škola.

Za kulturne manifestacije i nedostajuće sportsko-kulturne infrastrukture u gradu i na selu predviđeno je ukupno 6,9 miliona od kojih su najvažniji rekonstrukcija Zavičajnog muzeja, izgradnja sportskog rekreativnog centra Otoka, bazena za plivanje i sportskih terena na seoskom području. Za unapređenje kvaliteta elektrosnabdijevanja planirano je 4,9 miliona eura, a za vodovodnu mrežu 7 miliona eura. U strateškom planu navedeno je da će biti afaltirano oko 100 kilometara seoskih puteva, izgrađeno 36 autobuskih stajališta od Dobrakova do Slijepča mosta, zatim izgradnja stambenih objekata za izmještanje romskog naselja sa putnog pojasa u Rakonjama.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније