Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Marija Radulović, TVCG

08. 11. 2017. 20:02 >> 19:30
1

DANAS

Ponovo incident u tuškoj gimnaziji

Situacija u gimnaziji "25. maj" u Tuzima, čini se, nikako da se smiri. Zbog nedavne masovne tuče, 12 učenika je isključeno a više od 20 kažnjeno ukorom. Roditelji isključene djece žalili su se Ministarstvu prosvjete, a jedan je fizički napao profesora sociologije. Uprava škole kategorična da nasilju nema mjesta u toj ustanovi.

Dvanaest isključenih učenika gimnazije u Tuzima zbog žalbi roditelja Ministarstvu nastavili su da pohađaju nastavu do konačne odluke. Danas je spriječena nova tuča.

"Učenici crnogorskog jezika su danas opet izazvali tuču i uopšte nije trebalo da uđu u školu. Kad su ušli, izazvali su tuču. Srećom nije se završilo velikom tučom, to se odmah zaustavilo", kaže jedan od učenika.

Današnji incident direktorica nije htjela da komentarise.zbog nedavne masovne tuce , 12 ucenika je iskljuceno a vise od 20 kaznjeno ukorom. napad roditelja na profesora te skole kap je koja je prelila casu.

"Kada je roditelj fizički nasrnuo na naseg profesora, samo nas je ucvrstio u odluci koju smo donijeli i koje ćemo se pridržavati. Ovo je bio slucaj gdje se morala podvuĆi crta, kaže direktorica gimnazije Milijana Dabović.

Direktorica poziva i roditelje i sve odgovorne u drustvu da pomognu da se situacija konacno smiri.

"Onda kada se kao sto se sada desava dođe do granice tolerancije preko koje se ne može ići a da se ne ugroze drugi učenici i sistem u cjelini", kaže Dabović.

A većini učenika dosta je, kažu, incidenata. Samo žele da im se omoguci da uče na miru.

"Da se ove tuče zaustave i da budemo svi zajedno, da se ne bijemo, da budemo ka braća, to je moja poruka za učenike", kaže gimnazijalac.

Ukoliko se potvrdi odluka nastavničkog vijeća, iskljuceni ucenici po zakonu prekidaju nastavu za ovu školsku godinu, već naredne imaju pravo da nastave školovanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније