Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

09. 11. 2017. 09:38 >> 09:26
9

PODACI ŽENSKOG LOBIJA

Za 12 godina 30 slučajeva incesta

U posljednih 12 godina nevladina organizacija Crnogorski ženski lobi registrovala je 30 slučajeva incesta u Crnoj Gori, kazala je direktorica te NVO Aida Petrović. Iz takvih odnosa rođeno je osam beba, posljednja je rođena prije 15ak dana.

"Ja odgovorno tvrdim da su svi ti incestnici iz Crne Gore", kazala je Petrović gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kao osobe odgovorne za incest prijavljivani su uglavnom očevi, stričevi ili braća, a kako kaže Petrović prijavljen je i jedan slučaj incesta između majke i sina, koji je sin prijavio.

Petrović kaže da je u posljednjih 15ak dana registrovan još jedan slučaj incesta.

„Javio nam se brat osobe kojoj se desio incest. Iz tog incesta je opet rođena beba, a pritom je riječ o djevojci koja ima psihičkih problema“, kazala je Petrović.

Dvadesetogodišnja djevojka se, kako priča Petrović, porodila prije 15ak dana, a beba je zbrinutu. Djevojka se potom vratila kući.

„Od brata sam saznala da je djevojka jedno duže vrijeme seksualno zloupotrebljavana od njihovog oca i da je porodica sve vrijeme ćutala“, kazala je Petrović.

Rad i borbu za žrtve incesta Petrović je počela 14 godina kada je, kaže, u novinama vidjela naslov „Djevojčica surovo ubila oca“.

„Sjećam se djevojčice koja je sa 16 i po godina ubila svog oca, stavljena je u istražni zatvor pod optužbom za surovo ubistvi. Niko se nije zapitao kako je to dijete i zašto moglo da ubije oca na surov način“.

Petrović kaže i da radi volonterski, jer Crnogorski ženski lobi nema projekte ni novac. „Nema nikakvih novčanih benefita, naprotiv imamo osude“, zaključila je Petrović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније