Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 11. 2017. 14:33 >> 14:02

BORCI I KIC

Šetnjom obilježili Dan borbe protiv fašizma

Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore i Udruženje boraca Glavnog grada, u saradnji sa Kulturno informativnim centrom "Budo Tomović", danas su "Šetnjom za mir" obilježili 9. novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije.

Učesnici manifestacije naprije su se okupili na platou ispred KIC-a. Tom prilikom, kako je saopšteno iz te instituicije kulture, njihova direktorica Snežana Burzan istakla je da je Crna Gora kroz milenijumsko trajanje uvijek bila na strani pravde, istine i slobodarstva.

"Zato nek ova podgorička šetnja za mir, starije i iskusnije podsjeti, a mladima bude pouka da samo ljubav, dobrota, život u slobodi, međunacionalnom i međureligijskom skladu, znače progres i društva i čovječanstva u cjelini", poručila je Burzan.

Generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović naglasio je značaj tog datuma, koji se u znak sjećanja na žrtve fašizma, obilježava širom svijeta.

Kako je saopšteno, nekoliko stotina učesnika, među kojima su uz članove boračkih organizacija bili i predstavnici Glavnog grada, predsjednik gradske Skupštine Đorđe Suhih, nekoliko odbornika, predstavnici javnog života Podgorice kao i učenici nekoliko srednjih i osnovnih škola, brojni građani, uputilo se "Šetnjom za mir" oko Gradskog stadiona, preko Trga Argentine ka spomeniku Partizanu - borcu na Gorici.

"U znak poštovanja za sve one koji su dali svoj doprinos u borbi protiv fašizma, predstavnici Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore položili su vijence i cvijeće na spomeniku Partizanu borcu na Gorici, potom je sve okupljene pozdravila i podsjetila na mir kao najveću životnu vrijednost, potpredsjednica Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore Branka Nikezić. Održan je i kraći umjetnički program", zaključuje se u saopštenju KIC-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније