Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

10. 11. 2017. 08:05 >> 07:53
1

DO KRAJA GODINE

EKIP: Telekom da vrati novac od pretplate

Agencija za elektronske komunikacije (EKIP) preporučila je Crnogorskom Telekomu da do kraja godine prima zahtjeve pretplatnika fiksne mreže koji žele da sa paketa Standard i Super pređu na Basic.

Telekom bi trebalo i da im nadoknadi uvećani iznos pretplate koji su počeli da obračunavaju od 1. septembra, piše Pobjeda.

Telekom je, naime, korisnicima paketa Standard i Super uveo mjesečnu pretplatu od 3,83 eura od 1. septembra. Tom su prilikom uveli i Basic paket, za koji nema pretplate i ima skoro iste pogodnosti kao i nekadašnji Standard.

Prema saznanjima Pobjede, taj paket fiksne telefonije, bez interneta i broudbenda ima 26 hiljada korisnika, uglavnom staračkih i seoskih domaćinstava. Uvođenje pretplate na Standard paket trebalo je da poveća prihod Crnogorskog Telekoma za 1,5 miliona eura.

“Agencija je takođe preporučila da korisnici prelaz na Basic paket mogu da dogovore i pozivanjem kol centra, na broj 1500, kao i da korisnicima koji nijesu u mogućnosti da lično posjete poslovnicu Crnogorskog Telekoma bude omogućeno da ugovore za Basic paket potpišu u mjestu prebivališta”, kazali su Pobjedi iz EKIP-a.

EKIP je, kako se dodaje, rukovodeći se odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama, posebnu pažnju posvetio načinu obavještavanja korisnika o promjenama uslova korišćenja ugovora sa telekomunikacionim kompanijama.

EKIP je od Telekoma tražio da ubuduće korisnike kojima se mijenjaju ugovoreni uslovi korišćenja usluga moraju obavijestiti pisanim putem na potpuno jasan, vidljiv i nedvosmislen način, u skladu sa članom tri Zakona o elektronskim komunikacijama, koji precizira da se djelatnost elektronskih komunikacija zasniva na obezbjeđivanju sistema nedvosmislenog i pouzdanog obavještavanja korisnika o cijenama i uslovima korišćenja javnih elektronskih komunikacionih usluga.

Telekom je do 1. avgusta nudio Standard paket po cijeni od 6,07 eura, za koji nije bilo pretplate, a uključivao je 100 minuta poziva u lokalu od 19 do sedam sati. Super paket je uključivao hiljadu minuta od 19 do sedam sati za lokalne pozive i upola niže cijene poziva ka omiljenom broju u Telekomovoj fiksnoj mreži.

Od 1. avgusta za oba paketa je uvedena pretplata od 3,83 eura, koja uključuje dvije hiljade minuta poziva ka fiksnoj i dvije hiljade minuta poziva ka mobilnoj mreži Telekoma, bez dodatne naplate.

Uveden je i Basic paket, bez pretplate i sa po 50 minuta lokalnih poziva u vrijeme slabog i 50 minuta u vrijeme jakog saobraćaja. Njegova ukupna cijena je 6,07 eura, kao ranijeg Standard paketa.

Telekom je o tim promjenama obavijestio EKIP 20. juna i naveo da su korisnici obaviješteni putem medija i obavještenjem uz račune, u skladu sa odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama.

Kompanija je omogućila korisnicima da novi Standard paket besplatno koriste u avgustu, a sa naplatom pretplate je počeo od 1. septembra, s tim što su korisnici mogli do kraja oktobra da pređu na drugi paket i dobiju refundaciju. EKIP je preporučio da im se to omogući do kraja godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније