Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2013. 08:09 >> 08:18
72

PODNIJELI ZAHTJEV

SPC bi da gradi hotel u Budvi

Mitropolija Crnogorsko-primorska podnijela je zahtjev opštinskom Sekretarijatu za prostorno planiranje da im se na tri atraktivne parcele, u neposrednoj blizini crkve Sveta Petka, na zaobilaznici u Budvi, ucrta hotel i tri višespratne stambeno-poslovne zgrade.

I dok agencija "Urbanprojekt" iz Čačka, kome je Opština povjerila posao, vrši reviziju aktulenog detaljnog urbanističkog plana "Potkošljun", koji obuhavata i dobro crkve Sveta Petka, od predstavnika Mitropolije zatražili su da pojasne svoje zahtjeve koji se odnose, prije svega, na povećanje spratnosti već ucrtanih zgrada, povećanje indeksa izgrađenosti, kao i promjenu namjene objekata, pišu "Vijesti".

Na velikom kompleksu kojim gazduje crkva Sveta Petka, nalazi se groblje, parohijski dom, ali i još par neizgrađenih parcela, jedinih koje su ostale slobodne u ovom dijelu grada. Na parceli naporedo uz osnovnu školu, koja je u vlasništvu crkve, već je aktulenim planom bila ucrtana izgradnja dvije jednospratne zgrade, ali je Mitropolija, zvaničnim zahtjevom, zatražila da se prilikom revizije izvrši povećanje za čak tri sprata, te da se ti objekti definišu kao hotelski.

I na parcelama kod gradske kapele koja je, takođe, izgrađena na crkvenoj zemlji. Mitropolija je ucrtala stambeni kompleks od dvije zgrade, ali je novim zahtjevom zatražila da im se poveća spratnost sa četiri na šest odnosno sedam spratova, te da se one definišu kao poslovno-stambeni objekti.

Sličan zahtjev se odnosi i na parcelu gdje se trenutno nalazi popularni restoran "Kužina", gdje je crkva zatražila da joj se ucrta još jedna stambeno-poslovna zgrada niže spratnosti.

Mitropolija Crnogorsko-primorska, koja važi za najvećeg zemljoposjednika u Budvi, već je na dobru crkve Sveta Petka, ispod magistrale, izgradila hotel "Podostrog", te kompleks od dvije stambene zgrade. Opština Budva uvijek do sada izlazila je u susret Mitropoliji, odnosno njenim zahtjevima za ucrtavanje stambenih i drugih objekata na zemlji koja se vodi na crkvu.

Пратите нас на

Коментари72

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније