Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 07. 2013. 09:35 >> 09:38

BJELOPOLJSKO SELO

Nepoznata bolest ubija jagnjad

Domaćinu Vuku Konjeviću iz bjelopoljskog sela Ponikvice za petnaestak dana uginulo je 16-oro jagnjadi i ovaca od zasada nepoznate bolesti.

Tokom jučerašnjeg dana uginulo je sedmoro jagnjadi, a prethodnih dana u kraćim intervalima još devetoro.

„Uginuća su se dešavala nedugo poslije prvih simptoma bolesti”, kaže Konjević, koji je zabrinut za ostatak stada koji broji 35 grla, a koja su tokom jučerašnjeg dana oboljela.

„Nadu polažem u veterinara Nikolu Grandova, koji je stigao odmah nakon što smo ga obavijestili i koji je za sada usporio razvoj bolesti kod ostatka stada. Ne smijem ni da pomislim šta se sve može dogoditi narednog dana, kada bi mogao da bude uništen  sav naš dugogodišnji   trud ”, zabrinuto govori domaćin.

„Četvoročlanoj porodici Konjević, od koje je dvoje maloljetne djece, stado i dvije krave su jedini izvor egzistencije, tako da je ona znatno ugrožena uginućem 16 grla jagnjadi“, kaže Vukov prvi komšija Sretko Jelić, koji tvrdi da se nešto ovako ne pamti u tom kraju.

„Dešavalo se da ugine grlo, dva, ali ovako nešto nijesu zabilježili ni najstariji. Ono što brine sve u selu je to što se za sada ne zna uzrok pomora jagnjadi”, priča Jeić.

Uzrok uginuća će se najvjerovatnije znati početkom naredne sedmice, nakon što bude gotov obdukcioni nalaz , specijalističke labaratorije u Podgorici.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније