Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

13. 11. 2017. 15:37   >>  15:06

U NOVEMBRU U KCCG

Deset hiljada zakazanih, 6,2 hiljade pregleda

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od početka novembra zakazno je više od 10,1 hiljada pregleda a obavljeno preko 6,2 hiljade, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG-a su kazali da je od prvog do 13. novembra od izabranog doktora zakazano ukupno 9.010 pregleda a obavljeno 5.604 pregleda, ili 62,18 odsto.

Oni su kazali da je što se tiče interno zakazanih pregleda, koje su zakazali zaposleni u KCCG-u, od njih 1.126 obavljeno 680, odnosno 60,39 odsto.

Iz KCCG-a su, u cilju kvalitetnog funkcionisanja zdravstvenog sistema, još jednom apelovali, na crnogorske osiguranike da poštuju protokole i sarađuju sa zdravstvenim radnicima.

"Posebno apelujemo na blagovremeno otkazivanje zakazanog pregleda, kako bi isti mogli da budu dodijeljeni onim pacijentima kojima je to zaista potrebno. Samo zajedničkim naporima sistem može da funkcioniše na obostrano zadovoljstvo, jednako i pacijenata i zdravstvenih radnika", kazali su iz KCCG-a.

Oni su rekli da od uvođenja elektronskog zakazivanja pregleda u crnogorskim javnim zdravstvenim ustanovama, menadžment KCCG-a sa punom pažnjom prati i analizira realizaciju tog projekta, u cilju obezbjeđivanja kvalitetne zdravstvene zaštite osiguranicima i efikasnu iskorištenost zdravstvenog sistema.

Iz KCCG-a su naveli da im je nova metoda zakazivanja pregleda omogućila pouzdane podatke koji se odnose na iskorištenost naše ustanove u ovom segmentu.

"I pored činjenice da su zdravstveni poslenici u kontinuitetu apelovali na osiguranike da, u slučaju da nijesu iz bilo kog razloga u mogućnosti da dođu na zakazani termin, blagovremeno otkažu pregled kako bi isti omogućili onima kojima je to zaista potrebno", navode iz KCCG-a.

Prema njihovim podacima, u Institutu za bolesti djece, od ukupno zakazanih 1.862 pregleda, odazvalo se 1.349 pacijenata.

"U Centru za radiološku dijagnostiku od zakazana 1.142 pregleda obavljeno je 755. Kod kardiohirurga, od ukupno zakazanog 51 pregleda, odazvalo se 26 pacijenata, dok je u Centu za kardiologiju od 1.713 na pregled se odazvalo 1.115 pacijenata", kazali su iz KCCG-a.

Oni su naveli da je u Internoj klinici od ukupno 2.396 zakazanih pregleda obavljeno 1.810 a da su u Hirurškoj od zakazanih 976 obavljena 664 pregleda,

Iz KKCG-a su rekli da su u Klinici za ortopediju i traumatologiju od 699 obavljena 522 pregleda dok je u Klinici za urologiju, od 377 zakazanih, obavljeno je 214 pregleda.

"U Klinici za neurologiju, od ukupno zakazanih 612 pregleda obavljeno je njih 269, u Klinici za ORL i MFH, od 407 obavljena su 252 pregleda. U Klinici za dermatovenerologiju od 544 obavljena su 333, dok je kod oftalmologa od zakazanih 809 obavljeno 659 pregleda", saopštili su iz KCCG-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније