Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

14. 11. 2017. 08:40 >> 08:09
1

ZA GODINU I PO

Od predoziranja 20 preminulih

Direktor NVO "4 lajf" Saša Mijović kazao je da se u proteklih godinu i po predoziralo i od posljedica drogiranja preminulo 20 osoba, a postoji bojazan i da je u Crnoj Gori broj zavisnika porastao na preko 15.000.

Mijović za Dan kaće da se na kraju ove godine susrijeću sa velikim problemima, jer je pod znakom pitanja rad nevladinih organizacija, koje svakodnevno brinu o zavisnicima, njihovom zdravlju i pružaju im socijalnu podršku.

On ističe da Ministarstvo rada i socijalnog staranja nije uvrstilo stavku za finansijsku pomoć servisima koji pomažu zavisnicima niti je prihvatilo sektorsku analizu za projekat.

"Svakodnevno imamo nove slučajeve, djecu i mlade dovode roditelji i traže pomoć zbog konzumiranja marihuane i sintetičkih droga. Plašim se da je znatno uvećan broj osoba koje su zavisne od opojnih droga i da bi novo istraživanje pokazalo da se drogiralo preko 15.000 građana. Na drugoj strani, nemamo adekvatnu pomoć nadležnih institucija i reakciju zbog problema koji su gomilaju svake godine. Osobe koje su se predozirale bile su zavisnici od heroina i sintetičkih droga, tako da im je pomoć bila neophodna. Veliki broj zavisnika koji nam se obraćaju ostaće bez pomoći, jer nećemo biti u mogućnosti da održimo servise. Strategijom je predviđeno da Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedi resocijalizaciju i rehabilitaciju zavisnika, ali od toga nema ništa. Nemam povratne informacije iz tog resora hoće li biti opredijeljena sredstva za ovu ugroženu grupu", kaže Mijović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније