Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

14. 11. 2017. 13:24 >> 12:54

MINISTARSTVO GRAĐANIMA

Razmotriti ciljeve razvoja saobraćaja

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pozvalo je građane da do 24. novembra dostave podneske i razmotre niz novonastalih ciljeva za strategiju razvoja saobraćaja.

Ministarstvo je nakon perioda konsultacija, prikupljanja podataka i analize sektora saobraćaja u Crnoj Gori, objavilo niz novonastalih ciljeva za strategiju razvoja saobraćaja.

"Ciljevi utvrđuju konkretne aktivnosti koje će biti uključene u strategiju i obuhvatiti potencijalne intervencije u sektoru puteva, željeznice, pomorstva i vazdušnog saobraćaja, kao i nove politike i organizacione promjene na nacionalnom nivou", navodi se u saopštenju ministarstva.

Iz Ministarstva su pozvali građane da razmotre niz novonastalih ciljeva i pruže povratne informacije ekspertskom timu angažovanom na izradi strategije prije razrade njenog nacrta.

Dokument kojim se utvrđuju novonastali ciljevi dostupan je na veb stranici ministarstva.

"Relevantne podneske o prezentovanom materijalu potrebno je dostaviti u pisanoj ili elektronskoj formi na mejl adresu Ministarstva odnosno preko arhive", navodi se u saopštenju.

Uz pomoć strategije razvoja saobraćaja ministarstvo će moći da uspostavi održiv okvir za poslove iz svog resora, kao i da postavi temelj budućeg razvoja sektora saobraćaja, na način koji zadovoljava društveno-ekonomske potrebe Crne Gore.

U okviru strategije je ukazano na niz problema koji iziskuju rješenja, a među kojima je i konstatacija da su putevi u dobrom stanju, izuzev potrebe za rehabilitacijom lokalnog karaktera u slučaju regionalnih puteva.

“Bezbjednost saobraćaja na putevima je jedno od pitanja koje treba razmotriti u strategiji. Iako se broj nesreća i žrtava smanjuje, pripadajuće brojke su i dalje visoke u odnosu na prilike u Evropskoj uniji (EU)”, navodi se u dokumentu.

Program izgradnje puteva, kako je ocijenjeno, iziskuje velika finansijska sredstva, pa država mora da pronađe nove načine finansiranja.

“Očekuje se rast drumskih i željezničkih putovanja u budućnosti i to će neizbježno imati uticaj na učinkovitost državne mreže i planiranih autoputeva”, dodaje se u dokumentu.

Strateški ciljevi studije su ekonomsko blagostanje, sigurnost i bezbijednost, ekološka održivost, integracija u EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније