Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

15. 11. 2017. 19:31   >>  19:00

ZENKA ISTAKAO

Manjinski narodi prate razvoj CG

Manjinski narodi prate evropski i evroatlanski razvojni proces Crne Gore od samog početka njenog razvojnog puta, a da država to prepoznaje pokazuje i sastav nove Vlade, koji broji gotovo trećinu članova iz redova manjina, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

Zenka je danas razgovarao o značaju manjina i unaprijeđenju njihovog položaja sa kolegama iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosovo koji su boravili u posjeti Crnoj Gori.

"Delegacija Republike Kosovo u čijem su sastavu bili prof.dr. Bećir Ismaili i Turkesh Dalifi, u pratnji ministra savjetnika i zamjenika ambasadora Republike Kosovo u Crnoj Gori Envera Bučaja, posjetili su i resor za zaštitu i unaprijeđenje ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore i tom prilikom razmijenili mišljenja o položaju manjinskih naroda u državi Crnoj Gori i Republici Kosovo", saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Zenka je, navodi se, istakao napredak u oblasti zakonodavnog okvira zaštite prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Crnoj Gori, te dodao da se njihov položaj konstantno unaprijeđuje i kroz instituionalni okvir.

"Manjine u Crnoj Gori nijesu u potpunosti zadovoljne svojim položajem, ali jesu zahvalne na prepoznatim mogućnostima za saradnju i učešće u oblasti odlučivanja. Manjinski narodi prate evropski i evroatlanski razvojni proces Crne Gore od samog početka njenog razvojnog puta", istakao je Zenka.

Na sastanku je ocijenjeno da su bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Kosovo sadržajni, te da će buduća saradnja biti bogatija i kvalitetnija zahvaljujući intenzivnoj razmjeni iskustava u brojnim oblastima od obostranog interesa.

"Pohvaljena je spremnost obije strane da rade na daljem unaprijeđenju odnosa i razvijanju svojih kapaciteta u smjeru evropskih integracija", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније