Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: M.L.B.

16. 11. 2017. 10:21   >>  09:55 4

PORODICA DAMJANOVIĆ

Žrtva porodičnog nasilja moli za pomoć

Sanja Damjanović, samohrana majka troje djece, žrtva porodičnog nasilja, moli sve koji su u mogućnosti da finansijski ili materijalno pomognu njenoj porodici, koja živi na ivici egzistencije. Apel javnosti uputila je preko NVO Banka hrane.

Sanja kaže da je u braku provela deset godina konstantno trpeći fizičko i psihičko nasilje, nadajući se da će se muž promijeniti.

“U posljednje vrijeme je situacija postala nepodnošljiva. Napustila sam porodičnu kuću i iznajmila stan. Ovo mi nije prvi put da pokušavam da spasim djecu i sebe. Muž je znao po kiši da me izbaci iz kuće i ja bih stopom, jer novca nemam, dolazila kod sestre. Sestra živi jako teško tako da kod nje na duže nisam mogla nalaziti utočište. Majka mi nije živa a otac ima penziju od 100 eura”, priča Sanja.

Navodi da je prošle zime muž istjerao na ulicu. Iznajmila je stan, nije mogla redovno dag a plaća, pa se vratila mužu. Boravila je i Sigurnoj ženskoj kući.

Centar za socijalni rad u Podgorici je, kako kaže Sonja, upoznat sa njenom situacijom.

“Oni su mi savjetovali da napustim zajednicu zbog djece inače će morati da ih pošalju u Dom. Dali su mi 30 eura za troškove preseljenja. Moja želja da živim mirno i da djeci obezbijedim miran i siguran dom je ogromna”, kazala je Sanja.

Prima socijalnu pomoć od 180 eura, od čega za stanarinu daje 140 eura.

“Kako sam tek došla u stan, ne znam koliko će iznositi računi za struju i vodu. Od čega ćemo se hraniti i oblačiti ne znam. Stan u koji smo sada nema grijanje tako da se brinem kako ćemo se ugrijati zimus.Moramo nabaviti grijalicu ili radijator”, navodi Sanja.

Fale joj kaže i stvari za stan. “Kada sam u pomoć pozvala Banku hrane imala sam dva jaja u frizideru. Spremila sam ih djeci za doručak i zaplakala. Šta da radim? Kako dalje?”, pita se Sanja.

Damjanoviće je obišao i Centar za socijalni rad, Banka hrane im je uručila pomoć u namirnicama.

“Bili su spas za nas. Nemam nikakvih dodatnih prihoda kao što ni suprug nije imao. On je zavisnik od psihoaktivnih supstanci, tako da od njega ne mogu ni u budućnosti očekivati pomoć. Djeca su mala, kćerka ima 10, sinovi 8 i 6 godina. Radila bih bilo koji posao, završila sam srednju ekonomsku školu”, poručila je Sanja.

Moli sve ljude dobre volje da joj pomognu. Potrebna im je hrana, odjeća, obuća, grijalice, radijator, ćebad, posteljina, posuđe, novac…

Žiro račun za pomoć Damjanovića je kod CKB na ime Sanja Damjanović
Br 510050998326501498

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније