Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 11. 2017. 14:13 >> 13:40

HERCEG NOVI

Kuća Iva Andrića uskoro u novom ruhu

Nadležne službe nastavljaju aktivnosti na realizaciji projekta uređenja kuće Iva Andrića i njenog dvorišta. Cilj je da objekat bude priveden namjeni do ljeta 2018. godine.

"Dok eksperski tim radi na izradi projekta revitalizacije, gradske službe obezbjeđuju preduslove za uspješan početak ovog posla – rade na snimanju terena, odnosno premjeru prostorija, a slijedi i čišćenje unutrašnjeg i spoljašnjeg dijela tog zdanja", saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Službenici Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog snimaju postojeće stanje po smjernicama datim u idejnom rješenju, a sve kako bi u saradnji sa lokalnim Sekretarijatom za prostorno planiranje i izgradnju, Upravom za zaštitu kulturnih dobara Ministarstva kulture i drugim nadležnim institucijama stvorili preduslove za izvođenje građevinskih radova.

Cilj je da objekat bude priveden namjeni do ljeta 2018. godine.

"Preduzeće 'Komunalno-stambeno' zaduženo je za uklanjanje zelenog otpada iz dvorišta. Namjera je da se u okviru projekta parku oko kuće vrati prvobitni sjaj presađivanjem i sadnjom 51 biljne vrste, na osnovu popisa biljaka koje su postojale u vrtu", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine podsjećaju da je početkom oktobra održan prvi radni sastanak predstavnika Opštine Herceg Novi i ekspertske grupe koja radi na projektu revitalizacije kuće Iva Andrića. Susret je incirala lokalna uprava, vođena namjerom da se kuća Nobelovca na Toploj konačno stavi u funkciju.

"Predstavnici Opštine iskazali su odlučnost da se objekat revitalizuje na način da ima međunarodni kulturni, obrazovni i turistički značaj koji mu pripada, te poštujući istorijat, autentični ambijent i lik i djelo čuvenog pisca. Istaknuta je spremnost da se odmah po sačinjavanju plana krene u proces realizacije, te da objekat bude otvoren do naredne turističke sezone", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније