Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

17. 11. 2017. 16:51   >>  16:20

DUGUJU IM 5 PLATA

Zaposleni u RTV Pljevlja od večeras u štrajku

Nakon više bezuspješnih pokušaja da se u Radio televiziji Pljevlja uspostavi normalan sistem isplate zarada i štrajka upozorenja koji nije doveo do bilo kakve promjene, koleginice i kolege iz tog medija su prinuđene da stupe u štrajk, saopštili su iz Sindikata medija (SMCG) koji je izrazio solidarnost sa njima i pružio punu podršku u nastojanju da na ovako drastičan način skrenu pažnju lokalnih vlasti na sebe.

"Upravo odnos Opštine Pljevlja prema lokalnom javnom emiteru je i doveo do toga da se zaposlenima duguje pet zarada i to bez izgleda da će biti plaćene.

Štrajk će, kako se navodi, biti sprovođen u skladu sa Zakonom o štrajku, a minimum procesa rada organizovan u skladu sa Pravilnikom koji je donio Savjet tog lokalnog emitera. 

"Koleginice i kolege koje su u štrajku ne smiju biti na bilo koji način kažnjene zbog te aktivnosti, a SMCG upozorava sve koji namjeravaju da im prijete i vrše bilo kakav pritisak da to ne rade jer će odgovarati zbog toga. Podsjećamo da novca iz opštinskog budžeta nema jedino za RTV Pljevlja, a da se zarade svim ostalim zaposlenima redovno izmiruju. Vrijeme je da se prestane sa takvom praksom", poručuju medijski sindikalci i konstatuju da opština ne želi da pridaje značaj ni RTV Pljevlja ni njihovom štrajku.

"Ali će im minimalni proces rada, koji će već od noćas biti uspostavljen, otvoriti oči. SMCG je, zajedno sa našim članovima iz RTV Pljevlja, pokušao da na miran način, razgovorom, riješi problem i još 30. oktobra smo tražili prijem kod predjsednika Opštine Mirka Đačića koji do danas na taj zahtjev nije odgovorio", zaključuju iz SMCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније