Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

19. 11. 2017. 08:05   >>  07:33

CRNOGORSKI ŽENSKI LOBI

Za 12 godina 30 žrtava incesta

Izvršna direktorka Crnogorskog ženskog lobija, Aida Petrović, saopštila je da je u posljednjih 12 godina, u slučaju incesta, pomoć te NVO zatražilo 30 osoba.

Crnogorski ženski lobi (CŽL) već 12 godina nastoji da bude podrška žrtvama incesta.

Prema statistici koju vodi ova NVO, iz incestnih "veza" između oca i kćerke u ovom periodu rođeno je pet beba. Jedna beba rođena je iz incestne "veze" između strica i bratanične, a dvije iz incesta između brata i sestre.

"Ovo su samo slučajevi koje smo mi evidentirale kada su nam se obratili za pomoć. Koliko su druge organizacije i institucije imali sličnih slučajeva, nijesmo u saznanju, jer nema tačne statistike", kazala je Petrović za Dan.

Kako je naglasila, svi nasilnici i žrtve incesta koji su se njima obratili bili su građani Crne Gore.

"Predrasuda je da su to predstavnici romske i egipćanske populacije, osim u jednom slučaju", precizirala je ona, uz napomenu da je u posljednjih 12 godina pomoć Crnogorskog ženskog lobija zatražilo 30 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније