Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2017. 20:15 >> 20:03

FILOZOFSKI FAKULTET

Potpisaće ugovore sa 50 institucija

Dekan Filozofskog fakulteta u Nikšiću, Goran Barović najavio je da je u toku potpisivanje ugovora o praktičnoj nastavi sa oko 50 institucija u Crnoj Gori u kojima će studenti moći da svoja teorijska znanja, stečena tokom nastavnog procesa, prevedu u praksu.

"Ovakvim načinom rada će po završetku studija biti znatno spremniji i sposobniji da sve ono što su naučili tokom studiranja, lakše i brže implementiraju u nastavni proces ili neki drugi vid aktivnosti za koji se opredijele", kazao je Barović za portal Univerziteta Crne Gore.

On je rekao da Filozofski fakultet primarno školuje nastavni kadar za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, a praktičnu nastavu u okviru metodičkih disciplina provodi u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

"Otvarajući studijske programe za pedagogiju i psihologiju broj institucija gdje naši studenti obavljaju praktičnu nastavu se znatno proširio na bolnice, specijalizovane ustanove, ustanove za djecu sa specijalnim potrebama, domove starih i slično", rekao je Barović.

Prema njegovim riječima, implementacijom novog plana i programa studija, koji se realizuje od ove akademske godine, značajno će se i kvalitativno i kvantitativno povećati nivo znanja studenata.

On je naglasio da Filozofski fakultet najveći dio svojih aktivnosti realizuje u zgradi koju dijeli sa Filološkim fakultetom i ima optimalne uslove za realizaciju nastavnog procesa.

"Uslovi uvijek mogu biti bolji i kvalitetniji. Za poboljšanje uslova, značajno bi pomoglo otvaranje dodatnih „računarskih“ učionica sa odgovarajućom internet konekcijom, ali i određenim softverskim paketima. Kvalitetan hardver uz odgovarajući softver otvara dodatne mogućnosti učenja na svim nivoima", rekao je Barović.

On je kazao da važan segment predstavljaju dostupnost relevantnim međunarodnim bazama podataka koju bi trebalo značajno proširiti u narednom periodu.

"Nedostatak koji je evidentan u posljednjih nekoliko godina je fiskulturna sala koju bi trebalo sanirati kako bi i dio nastavnog procesa vezanog za taj prostor bio podignut na najviši nivo", rekao je Barović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније