Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 11. 2017. 15:48   >>  15:17

BOGDANOVIĆ NAJAVIO

Zdravstveni radnici lakše do stana

Prijestonica Cetinje planira da Sindikatu zdravstva ustupi zemljište i obezbjedi njeno komunalno opremanje, i na taj nači omogući im da pod povoljnim uslovima riješe stambeno pitanje.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović razgovarao je danas sa predsjednicom Sindikata zdravstva SSSCG dr Ljiljanom Krivokapić o inicijativi izgradnje zgrade za potrebe zdravstvenih radnika na Cetinju.

Kako je saopštila Gradska uprava Cetinja, Bogdanović je na sastanku kazao da Prijestonica planira da Sindikatu zdravstva ustupi parcelu i obezbjediti njeno komunalno opremanje, kako bi se omogućilo zaposlenim u zdravstvenim ustanovama da pod mnogo povoljnijim uslovima riješe stambeno pitanje. On je istakao da će to biti jedan od prioriteta u radu lokalne uprave, kako bi se riješile egzistencijalne potrebe naših zdravstvenih radnika.

"U protekle dvije godine, izgradili smo dvije stambene zgrade, dok sa 45 stanova koje već gradimo za socijalno najugroženije kategorije stanovništva pokazujemo da vodimo odgovornu, kvalitetnu i održivu socijalnu politiku na lokalnom nivou", kazao je Bogdanović.

On je dodao da će završiti započetu gradnju stambenih zgrada za penzionere, zaposlene u sudstvu i tužilaštvu, kao i početi gradnju novih zgrada, kako za socijalno ugroženo stanovništvo, tako i za zaposlene u kulturnim institucijama, upravi policije, zdravstvu, kao i novu zgradu za prosvjetne radnike.

Predsjednica Sindikata zdravstva dr Ljiljana Krivokapić, kako je saopšteno, zahvalila se gradonačelniku Bogdanoviću na zalaganju da se zdravstvenim radnicima pomogne u rješavanju stambenih pitanja, posebno zbog činjenice što je ova inicijativa potekla upravo od strane Prijestonice Cetinje.

Tokom današnjeg susreta Bogdanovića i Krivokapić su razgovarali se i o brojnim temama koje se tiču unapređenja uslova rada zdravstvenih radnika na Cetinju.

"Pri čemu su iskazali zadovoljstvo odličnom saradnjom Prijestonice Cetinje i zdravstvenih ustanova u gradu. Gradonačelnik Bogdanović je podsjetio da je u proteklom vremenu rekonstruisana stara bolnica Danilo I, a da je u planu početak rekonstrukcije stare Dječje bolnice", zaključuje se u saopštenju Opštine Cetinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније