Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

20. 11. 2017. 16:13   >>  15:42

EFIKASNIJA KOMUNIKACIJA

Ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilje

Neophodna je efikasnija komunikacija nadležnih državnih organa, kako bi se slučajevi porodičnog nasilja blagovremeno procesuirali i spriječile neželjene posljedice, ocijenjeno je na sastanku predstavnika tužilaštva, sudstva i NVO sektora.

U Državnom tužilaštvu održan je sastanak sa predstavnicama nevladinih organizacija Centar za ženska prava, Sigurna ženska kuća i SOS Nikšić i sudstva.

“S ciljem ohrabrivanja žena žrtava nasilja da prijavljuju nasilje u porodici sagovornice su se saglasile da će u narednom periodu intenzivirati komunikaciju kako bi do razmjene neophodnih informacija došlo na što brži i jednostavniji način. S tim u vezi dogovorena je neposredna komunikacija kroz određivanje kontakt osobe koja će sarađivati sa predstavnicama nevladinih organizacija”, saopšteno je iz kabineta Vrhovnog državnog tužilaštva.

Takav vid komunikacije, po mišljenju predstavnica Tužilaštva i nevladinih organizacija, trebalo bi da rezultira efikasnijim postupcima u slučajevima porodičnog nasilja.

“Tužiteljke su istovremeno sugerisale da se žrtve porodičnog nasilja edukuju o svim zakonom predviđenim mogućnostima koje imaju na raspolaganju. Tužiteljke su podržale inicijativu predstavnica nevladinog sektora da se organizuje i zajednički sastanak sa predstavnicima policije”, navodi se u saopštenju.

U ime Državnog tužilaštva sastanku su prisustvovale državna tužiteljka u Vrhovnom državnom tužilaštvu Đurđina Nina Ivanović i rukovoditeljke Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Vesna Jovićević i Ljiljana Klikovac.

O postupanju nadležnih insitucija u slučajevima nasilja u porodici tužiteljke su razgovarale sa izvršnom direktoricom Centra za ženska prava Majom Raičević, direktoricom Sigurne ženske kuće Ljiljanom Raičević i izvršnom koordinatorkom SOS Nikšić Natašom Međedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније