Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B [ Mina ]

20. 11. 2017. 17:42   >>  17:17 1

ZAKAZU PA NE DOĐU

Na pregled nije došlo 2500 pacijenata

Veliki broj pacijenata se i dalje ne odaziva na zakazane preglede, ocijenio je menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) nakon analize zakazanih, ostvarenih i neostvarenih pregleda za prethodnu sedmicu.

Iz KCCG je saopšteno da je od 12. do 19. novembra u toj ustanovi, od ukupno zakazanih 9.083, obavljeno samo 6.565 pregleda.

„U Institutu za bolesti djece, od ukupno zakazanih 1.280 pregleda, odazvalo se 919 pacijenata, a u Centru za radiološku dijagnostiku od zakazana 742 pregleda obavljeno je 505”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se kod kardiohirurga, od ukupno zakazanih 29 pregleda, odazvalo 15 pacijenata, dok se u Centu za kardiologiju od 1.065 na pregled odazvalo 760 pacijenata.

“U Internoj klinici od ukupno 1.592 zakazana pregleda obavljeno je 1.203, u Hirurškoj klinici od zakazanih 585 obavljeno je 405, u Klinici za ortopediju i traumatologiju od 437 obavljen je 301 pregled”, kazali su iz KCCG.

U Klinici za neurologiju, kako su naveli, od zakazanih 372 pregleda, obavljeno je 187, u Klinici za ORL i MFH su, od 253 zakazana, obavljena 164 pregleda, dok su kod oftalmologa od zakazanih 507, obavljena 392 pregleda.

Iz KCCG su apelovali na crnogorske osiguranike da poštuju protokole.

„U slučaju da, iz bilo kog razloga ne mogu da dođu na zakazani pregled, o tome treba blagovremeno da obavijeste svog izabranog doktora, i na taj način oslobode termin pacijentima kojima je pregled zaista potreban“, poručili su iz te zdravstvene ustanove.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније