Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

21. 11. 2017. 16:10   >>  15:44

VUJANOVIĆ PORUČIO

Kotor će valorizovati posebnosti

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, kazao je da je uvjeren da će Kotor, grad posebnog istorijskog značaja za državu, valorizivati ogromne vrijednosti i posebnosti.

Vujanović je danas boravio u Kotoru, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine Opštine povodom Dana Opštine. On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, čestitao građanima i rukovodstvu Kotora čestitao praznik.

„Želim da iskažem uvjerenje da će Kotor valorizovat ogromne vrijednosti, posebnosti i značaj za Kotor i za Crnu Goru, kao i da će se planovi koje je predsjednik Opštine saopštio ostvariti i da će biti u koristi građana Kotora i za njegov razvoj“, naveo je Vujanović.

Predsjednik je naglasio da se  raduje svakom uspjehu Kotora i želi da on bude za dobro svih građana. Na pitanje da će se boriti za Luku makar i protiv države, Vujanović je odgovorio da je  ubijeđen da će Luka Kotor biti u funkciji svih građana Kotora i države Crne Gore.

„Nadam se da će se naći model koji je u najboljem interesu i Kotora i Crne Gore. A ono što su nadležnosti onih koji odlučuju, vjerujem da će biti maksimalno odgovorno ispoštovani“, poručio je Vujanović.

Upitan kako ocjenjuje rad proteklih devet mjeseci od kako je u Kotor došla u nova vlast, Vujanović je saopštio da ne bi ocjenjivao nijednu vlast.

„Ja želim samo uspjeh svakom gradu, vjerujem da su svi oni koji su posvećeni dobru Kotora u maksimalnom odgovornom odnosu prema njemu i želim svima uspjeh za dobro svih građana Kotora“, kazao je Vujanović.

Upitan da li Kotor, prema njegovom mišljenju, zavređuje status grada jer mu je zakon taj status oduzeo, Vujanović je rekao da Kotor zavređuje da se sve njegove vrijednosti maksimalno iskoriste.

Kako je kazao, Kotor je grad UNESCO-a, posebne istorijske vrijednosti, grad multietničkog i multivjerskog sklada.

Vujanović je ocijenio da je Kotor grad posebnog istorijskog značaja za Crnu Goru i treba mu posvetiti sve da bi se njegove vrijednosti valorizovale.

„Kako će se statusno to regulisati stvar je normative. Ja mislim da je važno da se iskoriste bogatstva Kotora za dobro svih građana Kotora. Ono što se tiče statusa stvar je budućnosti i regulacije“, saopštio je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније