Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2017. 17:51 >> 17:29
2

POTPISAN SPORAZUM

Saradnja UCG sa Univerzitetom iz Albanije

Sporazumom o saradnji crnogorskog i albanskog univerziteta „Ismail Qemali“, koji je potpisan danas, predviđena je razmjena istraživača, nastavnog, administrativnog kadra i studenata na svim nivoima studija, kao i zajedničke istraživačke aktivnosti.

Vršilac funkcije rektora UCG-a Danilo Nikolić i rektor Univerziteta „Ismail Qemali“ iz Valone u Albaniji Roland Zisi potpisali su sporazum, polazeći od zajedničkog interesa o potrebi razvoja obrazovnog i naučnoistraživačkog rada, kao i širenja saradnje između dvije ustanove.

„Predviđeno je i učešće na seminarima i drugim akademskim susretima, posebni kratkoročni akademski programi, profesionalni razvojni programi, kao i druge oblasti u kojima je konkretna saradnja od zajedničkog interesa uspostavljena ili će biti razvijana“, saopšteno iz
Komunikacijskog i PR centra Univerziteta Crne Gore (UCG).

Na oba univerziteta, kako je precizirano, biće određen službenik koji će razvijati i koordinirati specifičnim aktivnostima ili programima.

Kako se navodi, sporazum je oročen na pet godina sa mogućnošću produženja.

„Saradnja između UCG-a i Univerziteta „Ismail Qemali“ uspostavljena je prije pet godina kroz dva projekta iz oblasti pomorstva iz programa Tempus i Herd Maritime“, kaže se u saopštenju.

Univerzitet „Ismail Qemali“ je, dodaje se, najveća državna visokoobrazovna ustanova na jugu Albanije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније