Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 11. 2017. 20:45 >> 20:15

ZEMLJE DRIMSKOG SLIVA

Jačati saradnju u upravljanju vodama

Napredak u uspostavljanju zajedničkog i harmonizovanog upravljanja vodama je vidljiv, ali predstoji još dosta aktivnosti koje se moraju sprovesti da bi cjelokupni sliv Drima funkcionisao na održiv način, poručeno je na petoj konferencija zemalja Drimskog sliva.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja podsjetii su da su se zemlje potpisinice Drimske deklaracije, među kojima su Albanija, Kosovo, Makedonija, Grčka i Crna Gora, obavezale da će zajedničkim djelovanjem raditi na obezbjeđivanju integralnog upravljanja vodnim resursima u slivu Drima, u cilju očuvanja ekosistema i promocije održivog razvoja u širem prekograničnom slivu rijeke Drim.

Državni sekretar u resornom ministarstvu, Đuro Žugić, podsjetio je na značaj ovog projekta, ističući da je njegov cilj da se objedine svi postojeći podaci, prepoznaju izvori zagađenja i moguća rješenja, i da se definišu najbolji modeli zajedničkog dijaloga zemalja.

Žugić je istakao da je ovaj projekat važan i kao platforma za definisanje i obezbjeđenje finansijske podrške za druge prekogranične projekte čijom bi realizacijom mogli da se rješavaju konkretni zajednički problemi u slivu, kao što su pitanje rijeke Bojane i Skadarskog jezera.

Iz Ministarstva su ukazali da Drimska deklaracija propisuje veći broj mjera, koje je potrebno ostvariti u cilju kvalitetnijeg upravljanja vodnim resursima u ovom slivu.

Sprovođenje ovih mjera je, kako navode, prepoznato i podržano od strane Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF), koji sa 5,5 miliona dolara finansira projekat „Omogućavanje prekogranične saradnje i integralnog upravljanja vodnim resursima u proširenom slivu rijeke Drim“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније