Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 11. 2017. 09:24   >>  08:53

NVO KUTAK

Prikupili hiljadu eura za djecu u Nikšiću

Prodajom kolača i aukcijom torti NVO Kutak prikupio je 1.079 eura koje će donirati JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić za nabavku didaktičkog materijala i školskog pribora. Na taj način obolježen je i Svjetski dan djeteta.

Treći Kutak želja, u organizaciji Nevladinog udruženja Kutak, tima Culture Corner portala i Zavoda za metrologiju, održan je 20. novembra u tržnom centru Delta City. Ovim humanitarnim događajem obilježen je Svjetski dan djeteta a u cilju prikupljanja novčanih sredstava za JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić.

Ovogodinje štandove krasili su slatki zalogaji Hotela Podgorica, Hotela Hilton, Hotela – Restorana Laguna, Hotela Ziya, Best Western Premier Hotela, restorana Carine, poslastičarnica Sonja, Slatke kuće Ljilja, Zasladi.se i Dragane Raičević (Mamine torte). Slatke zalogaje za djecu iz Nikšića pripremili su i predstavnici projekata Nevladinog udruženja Kutak – portala Culture Corner, pilot projekta Kulturna subota i izuzetno popularnog i jedinstvenog KIC POP HORA.

"Zavod za metrologiju Crne Gore i Delta City Podgorica, pozitivni primjeri društveno odgovornih kompanija, pružili su značajnu podrška da se najmlađima ukaže na razumijevanje vršnjaka kojima je pomoć najpotrebnija. Zavod za metrologiju pripremio je tročasovni edukativni program namijenjen i prilagođen djeci do 10 godina", saopštili su organizatori.

Na edukativnoj radionici, kako je saopšrteno, djeci je na razumljiv način približen i pojašnjen pojam metrologije i uticaj mjerenja na svakodnevni život.

"Program radionice pod nazivom 'Dijete je mjera svih stvari' kreiran je u saradnji sa dječijim animatorom Žarkom Stanišićem. Djeca su se upoznala sa pojmovima osnovnih mjernih jedinica kroz praktične primjere, interaktivnu igru i asocijacije. Mjerenjem dužine osmjeha ili visine, stekli su osnovna znanja o metru kao osnovnoj jedinici za dužinu. Osim toga, glavni metrološki pojmovi su prezentovani i kao 'temperatura ljubavi', 'trajanje sreće', 'masa zagrljaja sa jednim ili oba roditelja' i slično. Djeca su tokom radionice ispoljili svoju kreativnost crtežima i pravljenjem figura od prirodnih materijala", saopštili su organizatorti.

Prodajom kolača i aukcijom torti prikupljeno je 1.079 eura.

"Prikupljena sredstva će se iskoristiti za nabavku didaktičkog materijala (Pino proizvodi) i školskog pribora kako je unaprijed dogovoreno sa predstavnicima JU Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić.

Zaposleni u Zavodu za metrologiju donirali su novac i takođe se pridružili ovoj humanitarnoj akciji.

"Torte kupljene na aukciji, predstavnici Zavoda za metrologiju, Nevladinog udruženja Kutak i Hotela Laguna su poklonili djeci iz Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje "1. jun" iz Podgorice. Manifestaciju je podržala i štamparija IVPE sa Cetinja", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније